Intrum Justitia Behajtotol felszólítást kaptam, de szerintem nem jogos?
"Ha ezt a sima levelet úgy hívják, hogy fizetési meghagyás, akkor jobb, ha megkeresed őket"
Fizetési meghagyás nem jön sima levélben, az mindenképpen tértivevényes, ráadásul azt nem a követeléskezelő fogja küldeni, hanem egy közjegyző. Ellent mondani sem a követeléskezelőnél kell, hanem a közjegyzőnél.
Koszonom a 10-11-eseknek!
Azert nem all össze a kép, mert tudtommal nem
Volt anno tartozásom, de totál elbizonytalanodtam, hogy valamit nem felejtettem-e el.
Azon is tepelodtem, hogy oket vagy a Telekomot kell-e hivni. Nagyon zavar hogy nem szerepel a papíron telefonszám es dátum sem.
"Volt anno tartozásom,"
Na, azért szép lassan a segítségemmel csak felderengenek a dolgok :-) (10-es) A kérdés kiírásánál még közöd nem volt a Telekomhoz, most meg már talán még van tartozásod is :-)
Mindenképpen az Intrumot hívd fel - velük kell tisztázni, hiszen ők mondták, hogy kerestek már meg hagytak már értesítőt.
Ha a borítékon sincs telefonszám, akkor megkeresed a neten a számukat és felhívod azt. Hidd el, magaddal tolsz ki, ha nem tisztázod velük, mert egyre csak nőni fog az összeg.
Ha meg tényleg nincs tartozásod, akkor meg nincs mitől félni - letisztázod és utána nyugodtan alszol :-)
Bocsánat, még nagyon reggel van - rosszul néztem és rosszul idéztem- megtévesztett, hogy külön sorba írtad és nagy betűvel - szóval nem volt tartozásod:
"mert tudtommal nem
Volt anno tartozásom
Köszi. :-)
En arra gondoltam, hogy nem szerepel az ún.szamlaimnal hogy milyen telefonszámra lettek kiállítva (azaz mi volna az ÉN számom, amire kaptam oket), sem a dátum, hogy mikor.
Lehet, hogy rejtett számról felhívom oket, csak azert tépelődom ennyit, mert ha kókler csalók, akkor jobb semmilyen kapcsolatba nem kerülni velük, max.egy feljelentéssel, ha szükséges.
Ne haragudj, de nem jelenthetsz fel valakit úgy, hogy azt sem tudod bebizonyítani, hogy nincs igazuk.
Ha feljelented őket és nem tudod bizonyítani az igazadat, akkor még a perköltséget is Neked kell megfizetni.
Továbbra sem értem, ha nincs félnivalód, nincs tartozásod, miért nem tisztázod le?
"Továbbra sem értem, ha nincs félnivalód, nincs tartozásod, miért nem tisztázod le?"
Nehogy már minden levél, meg email után én szaladgáljak, ha nem engem illet!
Aki biztos önmagában, az az ilyen leveleket a kukába teszi, és elfelejti.
Sohanemvolt adósságomat nem fogják tudni behajtani rajtam, és még az időmet sem fogom arra pazarolni, hogy más tévedéseit én segítsek korrigálni.
[Majd a bíróságon esetleg elmondom, hogy nem, én nem az a Kovács János vagyok, illetve a papír alján ott, az nem az én aláírásom! De biztosan nem fogok napokat telefonálni az én pénzemen, hogy Justitiánál ki és mit baltázott el, aminek következtében én ezt a levelet kaptam. Ez tutti!]
17-es, alapjában igazad lenne, csakhogy ha egy fizetési meghagyásnak (mert azt nem tudjuk, hogy milyen papírt kapott pontosan a kérdező) nem mond ellent valaki, akkor az érvénybe lép és megy a végrehajtóhoz, mindenféle bírósági hercehurca nélkül.
Arról nem beszélve, hogy egyszerűbb felhívni és letisztázni, mint hosszas bírósági perekre járni.
De te tudod...
(U.i: számtalan kérdezőt olvastam már itt, aki először nem találta jogosnak a követelést, aztán lassacskán kiderült, hogy mégiscsak tartozik)
"egy fizetési meghagyásnak (mert azt nem tudjuk, hogy milyen papírt kapott pontosan a kérdező) nem mond ellent valaki, akkor az érvénybe lép és megy a végrehajtóhoz, mindenféle bírósági hercehurca nélkül"
Ilyet a közjegyző küld (és nem Instrum Justitia).
Szóval én a behajtó cégek leveleit simán kidobnám.
Ha egy közjegyző küldene levelet, azt azért elolvasnám.
Én is hasonló fiktív tartozásra hivatkozó levelet kaptam 89 ezer forintról, hogy ennyivel tartozok a Telenornak, meghogy többszőr is felszólítottak már. Egyetlen felszólítást se kaptam. Mellesleg 20 év óta nem vagyok az ügyfelük.
Csak tudnám honnan szerezték meg a nevemet meg a lakcímemet.
Ezúttal a Balta Kft írta a felszólítást, gondolom hogy az Intrum Justitia fedezve legyen.
Ezt az Intrum Justitiát már nagyon be kellene szűntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!