Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Németország családi potlék...

Németország családi potlék hogyan?

Figyelt kérdés
Én már kint vagyok barátnőmmel 2 éve németországban . De most azt akarom hogy édesanyám is jöjjön ki vegyen ki albérletet dolgozzon és itt éljenek a 3 testvéremmel . családi potlék igyénlése hogyan mukodik mert amit keresne nem lenne elég az elbérletre meg megélni . a 3 testvérem kiskoru hogyan mukodik az iskola mit kell miért fizetni stb?

#munka #Németország #Családipótlák
2017. nov. 14. 11:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek; ha két éve Németországban élsz, akkor miért nem kérdezed meg ott az illetéseket?

Ott uyganis sokkal megbízhatóbb infót kapsz, mint itt a magyaroktól, akiknek leginkább fogalma sincs a német szociális rendszerröl.

Mellékesen nekem úgy lenne logikus, hogy anyukád keres elöször megfelelö munkahelyet Németországban, megfelelö méretü albérletet - mert 4 före nem adnak ki egy szobás lakást, mint MO-on -, és utána bemegy a hivatalba és elintézi ezt is.

2017. nov. 14. 11:35
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát igen. Ennyi főre a németek úgy számolnak, ahány fő, annyi szoba. Tehát 4 fő, 4 szobás lakás, ami azért bőven 1000 euró felett lesz. Legalábbis attól függ, mert Bajorország pl elég drága, észak olcsóbb. Családo pótlékot a Familienkasse-nál tudja igényelni, de kell majd hozzá a születési anyakönyvi kivonat, nyomtatványok...stb... www.familienkasse.de oldalon minden fent van. (még magyar nyelvű nyomtatvány is...). Iskolapofon egyszerű, bemegy és bejelenti őket, a többit elfogják neki az iskolában mondani, elég bő felvilágosítást fognak neki adni erről.
2017. nov. 16. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!