Ebben az esetben miért nem jár kedvezmény?
Figyelt kérdés
18 éves korom utána nemsokkal, kerültem orvoshoz aki megállapította, hogy laktóz-érzékeny vagyok. Utánanéztem és láttam, hogy ez a betegség súlyos fogyatékosságnak minősül. DE bejelentették, hogy 18 éves kor után, nem jár sem az emelt családi pótlék, sem az utazási kedvezmény semmi!!!Akkor én miből vegyem meg 700-800ft értékű laktózmentes cuccokat???azért mert elmúltam 18 ezért felakaszthatom magam ezek után vagy mi???2010. máj. 31. 15:24
1/8 anonim 

válasza:

Felakasztani nem kell magad, max kevesebb tejet fogsz inni. Egyébként nem minősül súlyos fogyatékosságnak, az a félláb, a vakság vagy a törött gerinc.
2/8 A kérdező kommentje:
hát pedig azért jár utána emelt családi pótlék. Mondjuk ezen én is csodálkoztam, de amikor utánaolvastam akkor ebbe a kategóriába tették. Jah igen kevesebb tejet iszok..vagyin konkrétan NEM ISZOK TEJET! külön meg kell venni a laktózmentes tejfölt, hogy főzni tudjunk ami nem anyniba kerül mint a sima tejföl pl. jah igen meg vehetek netről csokoládét ami ezernél kezdődik. Nem ehetek fagyit, nem ehetek csokit, nem ehet kekszet, nem ehetek joghurtot, kefírt (mert ezeket se bírom), nem ehetek péksüteményeket, nem ehetek cukrászsütiket, nem ehetek chipset, semmit nem ehetek!!!ÉS amit megtudnék enni, vagyis venni az is 3x annyiba kerül mint a normális. És még emelt CSP sem jár pedig még nem vagyok 20 és nappali tagozaton tanulok. De akkor majd éhen halok az állam is jól jár. ennyi
2010. máj. 31. 15:53
3/8 anonim 

válasza:

"Nem ehetek fagyit, nem ehetek csokit, nem ehet kekszet, nem ehetek joghurtot, kefírt (mert ezeket se bírom), nem ehetek péksüteményeket, nem ehetek cukrászsütiket, nem ehetek chipset"
Na, ezeken meg tudod spórolni a pénzt a speciális csokira meg tejfölre.
Nyugi nem te vagy az egyetlen aki így él. kis alkalmazkodás után sima ügy.
5/8 A kérdező kommentje:
igen és a laktázenzim tabletta is pénzbe kerül. Csak rohadt rossz érzés, hogy bemegyek egy üzletbe és semmit nem ehetek meg a csokik közül mert mindbe van. Amúgy meg érdemes megnézni, hogy egy tábla laktózmentes csoki mennyibe kerül. És nem mindegy, hogy egy táblával veszek vagy 5-el.és azt és mondjuk, olyat nem találsz ha bemész a sparba, vagy a tescoba vagy a coraba...ennyi.
2010. máj. 31. 19:23
6/8 A kérdező kommentje:
Ha nem én vagyok az egyetlen ilyen ember akkor az élelmiszeripar és az állam miért nem hozzánk alkalmazkodik???és most jogosan felvetném a gyógyszeripart is
2010. máj. 31. 19:24
7/8 anonim 

válasza:

Te a világra haragszol, hogy laktózérzékeny vagy. Sokan élnek ezzel a betegséggel, de nekik nem az a legfontosabb, hogy nem ehetnek sima csokit vagy chipset. Majd ha tényleg felnőssz és nem csak a személyid alapján kell téged felnőttnek tekinteni, Te is másképp fogod ládni, addig meg lázadj csak ha jólesik. Csak sok energiát elvesz...
8/8 A kérdező kommentje:
Utolsónak...Te laktózérzékeny vagy???Mert ha az lennél, akkor nem így látnád a világot. És lázadok igen lázadok, mivel elegem van abból, hogy egyátalán nincsenek ránk tekintettel, és talán az alapvető emberi jogok megilletésébe mi is beleszámítunk!!!Vagy talán tévedek???
2010. jún. 1. 18:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!