Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 90 napos álláskeresői járadék...

90 napos álláskeresői járadék után mit lehet igényelni?

Figyelt kérdés
Elköltöztem egy másik városba, még nem találtam megfelelő munkahelyet. Az álláskeresői járadék lejárata után mit és hol lehet igényelni? Legalább a havi TB-t szeretném fedezni vele.

2017. nov. 9. 10:16
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

A munkaügyi központban már regisztrálva vagy?

Utána az önkormányzatnál tudod regisztráltatni magad, ők fizetik a tb-t is.

2017. nov. 9. 10:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, regisztrálva vagyok, ez volt a feltétele a járadéknak. Az önkormányzat közmunka ellenében ad segélyt?
2017. nov. 9. 11:02
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
Egy évben minimum 30(?) napot kell közmunkásként dolgozni. Ha ezt elutasítod, akkor megszűnik a támogatás. A pontos összegeket nem tudom, de alapból azt hiszem huszon-párezer forint jár, a ledolgozott napok után valamennyi plusz.
2017. nov. 9. 11:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen! Akkor azt hiszem nem ez az én utam :)
2017. nov. 9. 11:24
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
Ha lejár az álláskeresési járadék, akkor utána elmehetsz a munkaügyi által szervezett tanfolyamra is. Ha jól tudom 57.000Ft-ot fizetnek érte, plusz az utiköltségedek.
2017. nov. 9. 11:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Rákérdeztem, jelenleg 2 indul az egyik nem az erősségem pénzügy, számvitel (kb 10 hónap) A másik pedig vendéglátó eladó (3hó). Az ügyintéző szerint azok esélyesek rá akiknek minél alacsonyabb az iskolai végzettségük. :)
2017. nov. 9. 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:
57%
Egy ismerősöm most kezdett egy pár hónapos, egyszerűbb tanfolyamot a munkaügyi által, amúgy diplomás. Nem lehetetlen bekerülni, csak nehezebb.
2017. nov. 9. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!