Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Kérnétek a pk-t?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Benne vagyok egy eladási csoportban a fbkon ahol egy kisebb ékszerszettet meghirdettem, 1200 ftért. Rám irt egy lány hogy szeretné, de nem tud utalni mert kis községben laknak ahol nincs leterjedve a bankszámlás dolog, csak rózsaszín csekkel tud fizetni. Mondtam jó rendben, várjon mert kiszámolom a postaköltséget mert úgy hirdettem ki az árath az nincs benne, de logikus lenne ha ő állná ugye mert neki kell a cucc. kiszámoltam becsomagolással stbvel (ráadásul elsőbbségin kéri), kb 400 forint lenne kerekitve. Mondtam neki h 400 lesz kb, szóval 1600 at küldjön. írta h oké. Erre elküldte a csekk képét amin 1200 volt és modtam h 1600atg beszéltünk, és ilyeneket irth jaj figyelmetlen voltam, meg nem ő adta fel, meg kicsapta a balhét h én am is mit szívózok 400al, a csekk feladása is 600 v mennyi forintba került.. mondom ez engem hol érdekel? postán is meglehet érdeklődni az árakat. Erre ott izélt hogy nem fogom kiküldeni most neki az ékszert stb.. (??...)-.- Kérdeztem h a pkt eltudja e utali(oké nem sok a 400 ft de ha azt nézem h nekem kell állnom, akkor kb 800 ftért adom el a csomagom ami így nem éri meg...). Kitaláltah ő boirtékba beleteszi majd a pénzt, mert utalni nem tud , és nem akar a rószaszín csekkhez folyamodni mert megint díjba fog kerülni.. mondtam h postán tilos pénzt küldeni átvilágitják. Egyik bnőm szerint hagyjam és ne küldjek ki neki semmit, mert nem ezt beszéltük ugye..de nem lehetek ilyen aljas h már kiküldi a pénzt és nem küldöm el.. vki azt mondtah engedjem el a pk-t és szarjam le. Én azt javasoltam h kisebb összegnek úgyse lesz magas a díja, küldje ki postán. (ja és az ékszercsomag ereddeti ára 2600 ft 1 éve vettem és végül nem igen használtam szóval olcsón is adom).. Tudom nem beszélek nagy forintokról, inkább elvekről. Ti mit tennétek?
2017. okt. 30. 08:02
 1/2 anonim ***** válasza:
59%

Ki, persze. Akkor is ha 200 Ft-os dolgot arulnek. Ha kell valakinek, nehogy mar meg en fizessem ki a pk-t.

Persze ha en lennel a vasarlo, szo nelkul fizetnem.

2017. okt. 30. 08:18
 2/2 anonim ***** válasza:
85%

Velem is megtörtént már ilyen eset.

Rózsaszín csekk, a végösszeg különböző, vásárló óhaját-sohaját kielégítő okok miatt a meghirdetettnél magasabb lett - kérdem: oké? Válasz: igen oké, tudomásul véve.

Jön a fotó és az eredeti, alacsonyabb ár van rajta. Nem tudtam eldönteni: emberem hülye, vagy csak bepróbálkozik? Hogy biztos majd úgy is elküldöm és nem fogok pár száz forint miatt vergődni.

Az összeg tényleg nem volt számomra fontos, de az elvek annál inkább, belőlem nem csinál sekni hülyét. Azt mondtam nem küldök semmit, amíg nincs itt a TELJES összeg - nem érdekel. Emberem kért, könyörgött, fenyegetett, stb, de engem semmi nem hatott meg, tényleg nem érdekelt a dolog, mondtam bevágom egy borítékba a pénzed és visszaküldöm oszt' jóvan, az írogatását figyelmen kívül hagytam. Érdekes módon hamar megérkezett a különbözet :)

Tanulság: az ilyenekkel nem állunk le vitázni, magyarázkodni, stb. Küldöd, vagy nem küldöd. Meghatározol egy határidőt, ha addig nincs itt a pénz, kapod vissza, a visszaküldés díjával csökkentett összeget. Üzenetek pedig ignore-ba.

2017. okt. 30. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!