Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan határozható meg egy...

Hogyan határozható meg egy használt könyv irányára, ha nem hirdetnek belőle másikat?

Figyelt kérdés
Szeretnék eladni egy szakkönyvet, több egyetemen is szerepel az ajánlott tankönyvek listáján, 17 éve adták ki, azóta nem. Az antikvarium.hu keresi a könyvet 7ezerért, és találtam egy évekkel ezelőtti hirdetést, amiben 15ezer volt az ára. Ezek alapján szerintetek a 15-20 lehet reális?
2017. okt. 25. 21:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Az antikvárium azért rárakja a maga hasznát, én a helyedben 15-17 ezerről indítanék, olyan 13-ért meg vihetik rögtön.
2017. okt. 25. 22:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2017. okt. 26. 00:28
 3/4 anonim ***** válasza:

"...találtam egy évekkel ezelőtti hirdetést, amiben 15ezer volt az ára.Ezek alapján szerintetek a 15-20 lehet reális?"

Az, hogy évekkel ezelőtt 15 ezerért hirdették, az nem jelenti azt, hogy annyiért meg is vették.

Nekem is van olyan könyvem, amit először magasabb áron hirdettem - csak a kutyát nem érdekelte - így kénytelen voltam lejjebb vinni. A könyv egyébként is nagyon speciális: lehet, hogy azonnal megveszik, de az is lehet, hogy csak 1 év múlva lesz rá vevő.

Mindenesetre 20 ezerért nem biztos, hogy elmenne: a 13-15 valóban reálisabbnak tűnik (persze maga a könyv ismerete nélkül nehéz eldönteni).

2017. okt. 26. 06:35
 4/4 anonim ***** válasza:
antikvarium.hu 2-3-szoros szorzóval adja tovább minimum, tehát 14-21 ezres eladási ár reális (más kérdés, hogy megtalálod-e a vevőt vagy hogy keresett-e még a könyv).
2017. okt. 27. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!