Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » BKK büntetés fizetés?

BKK büntetés fizetés?

Figyelt kérdés

Sziasztok volna kis gondom.

anno 2016 júliusban megbüntettek a bkk-nál mert nem volt jegyem a egyik buszukra amire csak egy megállót száltunk fel mert sietni kellet a metrohoz.

Ám nem volt se újságos se normálisan működő automata a közelben.(ami volt azt ha ököllel ütöttem se vette volna be a érintést).

Nos ezzel nem is zargattak soha.

Ám kint lakom most szlovákiában s volt most nyáron megint egy büntetés persze az a én gondom volt mert ha haza jövök egy fél napra akkor is sétálgatok de ismerős felvitt villamosra ahol egy nő megbüntetett de nem a járaton hanem már a megállóban. mi csak egyet mentünk volna ezzel is de amég írta a papírt nos már vagy 8 megállót mentünk....

A mai nap meg otthon jártam s szüleim átvettek egy BKK-s levelet helyettem amiben 65.000-et szeretnének behajtani.

amit nem agyok hajlandó semmilyen körülmények közt kifizetni mert a bkk hibája is.

Olvastam elévülést s a első el is évült elvileg de a másik vissza hozta ha jól gondolom.

Nos szerintetek mi legyen?

Nem én vettem át így nem tudják hol lakom.

megköszönném a segítséget ha lehet valami úton módon.

2017. okt. 24. 14:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

igazából te is tudod, hogy amit állítassz, az nem igaz, de ettől nem fog a büntetés eltűnni :D

kaptál csekket, te meg úgy döntöttél, nem fizeted be később se...akkor mégis ki ült a büntetésen? :D

2017. okt. 24. 16:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne fizesd be. Nekem aztán tökmindegy, bár nem értem, hogy akinek ennyire nincs fogalma a mindennapi élet dolgairól, az hogy nem változott még cserepes virággá :]

Azt ne mondd, hogy a tótoknál nem jár ugyanúgy büntetés az ilyesmiért...

Egyébként meg nem a BKK fog utánad menni, hanem majd a tót végrehajtó hajtja be rajtad a BKK megbízásából, mivel Szlovákia ugyanúgy EU tagállam.

Csak akkor már nem 65k forintról lesz szó, hanem legalább 1 millióról a nemzetközi jogsegély költségei miatt ;)

2017. okt. 24. 16:31
 13/18 A kérdező kommentje:

Ez okés de elvárják hogy 4 nap alatt. ugyan már erre lehetne perrel menni hogy szándékosan rövidítették meg a határidőt hogy mégtöbb legyen.

főleg hogy olyanra terhelik aki nem is a ország polgára.

2017. okt. 24. 16:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
az előbb még csak újságos meg automata nem volt, most meg kiderült, hogy amúgy pénzed se...:D
2017. okt. 24. 16:32
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom fegyvert fogtak rad, es 4-en lokdostek fel a villamosra/buszra.

Ha nincsen penzed egy szolgaltatasra, akkor ne vedd igenybe. Mas ezt megtanulja 6 evesen, neked meg majd a millios csekk fog segiteni.

2017. okt. 24. 16:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
14esnél a pont..ha a buszsofőr nem tudott visszaadni a külföldi valutából, akkor az újságos meg a jegyautomata se..tehát meg se próbáltad, csak kibújt a lóláb végül.
2017. okt. 24. 17:02
 17/18 anonim ***** válasza:
86%
Istenem de fel tud baxni, ha valaki ekkora ingyenelo troger...
2017. okt. 24. 18:17
 18/18 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Kérdező, a legnagyobb jóindulattal és segítőkészséggel írom, hogy azonnal fizesd be azt a 65 ezer forintot. A közlekedési pótdíjak (a köznyelvben "bírságok") nagyon durván nőnek az idő haladtával, ha ezt megfejeled egy nemzetközi végrehajtással, tényleg egymillió forint fölött lesz a végösszeg. Nagyon kitolsz magaddal, ha halogatod, mert a jog nem téged véd.

Egy kicsit a dolog hátteréről, hogy segítsek megérteni: a tömegközlekedés egy szolgáltatás. Meghatározott díjszabás ellenében igénybe veheted. Amikor felszállsz egy tömegközlekedési eszközre, akkor a a jog szerint a ráutaló magatartásoddal létrejön közted és a szolgáltatóközött egy szerződés, és te elfogadod ennek a szerződésnek a feltételeit (a szerződés nyilvános, esetedben a BKK honlapján elérhető). Tehát kötöttetek egy szerződést, te igénybe vetted a szolgáltatást, viszont érvényes jegy, vagy bérlet nélkül utaztál, azaz nem teljesítetted a szerződés rád eső részét, ezért a szerződés szerint - amelyet, mint írtam, ELFOGADTÁL - pótdíjat vagy köteles fizetni. Pótdíjat, nem büntetést, ez egy polgári jogi követelés. A követelés jogosságát lehet firtatni, de nem érdemes, a jog nem melletted áll, mivel szerződést szegtél.

Hogy a BKK hibás-e? Nem. ha az egész városban egy és csak egy pénztárnál lehetne jegyet venni, akkor sem lenne hibás a BKK. Nem releváns, hogy hol tudsz jegyet venni. Az a te dolgod. A mekdonálcban sem érdekli a pénztárost, honnan van pénzed. Ha van pénzed, kapsz bigmek menüt, ha nincs, akkor meg nem. ez egy szolgáltatás, adott feltételekkel, ha igénybe veszed, tartsd magad a feltételekhez, ha nem értesz egyet a feltételeikkel, vagy nem vagy elégedett a szolgáltatással, akkor csessz ki velük, jogodban áll nagy ívben elkerülni a BKK járműveit :)

2017. okt. 25. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!