Surgos segitseget kerek. Atvertek. Mit tegyek?
itt szó sincs lopásról...
Kérdező:
Először is írd le normálisan miről is van szó ahelyett, hogy rébuszokban beszélsz. Mi történt pontosan?
Oké, látom nem megy egyedül, úgyhogy adok pár mankókérdést:
- Melyik ez az oldal? Ugyanis a Vatera egy olyan oldal, ahol csak hitelesített regisztrációval lehet árulni (tehát az oldal ismeri az összes eladó személyes adatát), míg a jófogás egy olyan, ahova bármilyen jöttment csaló feltölthet bármit. Szóval melyik oldalról beszélsz?
- Hol történt ez a "Megbeszélés", az oldalon? Vagy e-mailben? Le van mentve beszélgetés?
- Most az a gond, hogy a termék nem új vagy az, hogy nem is egy CD-t rendeltél?
Pár válasz, amit már most meg tudok adni:
- A postát ez az ügy tökéletesen nem érdekli, nekik a dolguk, hogy csomagot szállítsanak - amit megtettek. Tőlük semmit sem kapsz vissza
- Az ügy jogilag semmiképpen sem lopás, maximum csalás.
- A rendőrségen ismeretlen tettes ellen tehetsz csalás miatt bejelentést, de egy 17e forintos cucc miatt nem fogják kezük lábuk törni. Ha szerencséd van és több ügy miatt is keresik az ipsét akkor talán csinálnak valamit. Viszont te ettől nem kapod majd vissza a pénzedet.
A pénzed úgy kaphatod vissza, ha a delikvenst elítélik csalásért és utána fizetési meghagyással élsz ellene (vagy fizetési meghagyással enélkül is élhetsz). De az ilyen piti csalóknak általában semmi vagyonuk nincs papíron, így nem kell félniük a végrehajtótól sem, tehát sosem fizetnek.
Arra, hogy megbüntessék az embert van kb. 50% esélyed, arra, hogy viszontlásd a pénzed kb. 1%.
Olx.ro az oldal cime
Van kep is a beszelgetesrol ram-ot rendeltem, cd-t kaptam (lehet nevetni)
Nem igaz, hogy az ilyenre nincs semmi torveny. Akkor en is atverhetem az embereket mert ugy sem lesz semmi? Ez pont olyan. Nehogy mar beletorodjon az ember, hogy meglopjak, 17000 forint mindenkinek penz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!