Gearbesten ez mit jelent?
Szemezgetek bizonyos tabletekkel, de mindegyik státusza Out of Stock jelenleg, de a legtöbbhez oda van írva, hogy "Ships between [dátum]" Általában 2-3 napos intervallumban.
Ez mit jelent? Mármint értem, hogy szó szerint mit jelent, de itt Gearbesten mit jelent? Azt, hogy akkor érkezik új szállítmány a raktárba, és rá kell startolni, mert elkapkodják hamar?
Ha igen, akkor milyen gyorsan fogy el általában? Továbbá milyen időzóna szerint kell nézni?
Általánosságban: a csomag megérkezése egy becsült szám az átlagidőkből. Ez nem ígéret vagy szabály, hanem minden egyes termék alá be van szúrva egy számláló ami mindig a mai naphoz viszonyítva hozzáadja a becsült időt, és ennek az eredményét adja vissza dátumként. Ez csak egy jelzésértékű számláló arra az esetre ha rendelést tervezel.
Ettől független dolog, de lényeges információ hogy a termék amúgy nincs készleten, de ettől függetlenül ha lenne akkor X-Y dátumra várható az érkezése.
Ha ezek mellett is rendelhető akkor te leadod a rendelést és megpróbálják beszerezni a terméket, de ez megdobhatja a kézbesítési időt, amit eleve akkor kezd el számolni mikor feladják a csomagot és nem amikor megrendeled. Saját példa: novemberben rendelt telefont decemberig nem tudták beszerezni, december 25-én adták fel, január végén vettem át. Tehát a becsült idő hiába 2-4 hét, speciális esetben simán megvan a 2 hónap (+ karácsony + out of stock helyzet).
Tehát olyan, mint az Aliexpressen a "ships in X days".
Értem, köszi.
Ha rendelhető volna, akkor kiadná lehetőségnek a termék oldalán? Mert egyelőre mind a 8-10 találatnál, amit kiad a termékre nekem out of stock vagy discontinued van írva. Már több hete mondjuk. Továbbá ha így is megrendelem, akkor előre fizetek?
Külföldről csak úgy rendelhetsz ha előre kifizeted, addig nem is végleges a rendelés. A "discountinued" azért elég egyértelmű jelzés, az "out of stock" esetén még lehet remény arra hogy beszerezhető. Ha lehet írni az eladónak akkor érdemes megkérdezni hogy mi a helyzet. Vagy pedig megrendeled, és legfeljebb kapsz egy értesítést hogy nem érhető már el a termék. Feltételezem hogy ez automatikusan a pénzed visszatérítését is jelenti, hiszen nem jött létre a vásárlás a termék hiánya miatt.
discontinued = nem forgalmazzák többet, de valamiért még listázva maradt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!