Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Visszavonható-e a felmondás?

SanthiM kérdése:

Visszavonható-e a felmondás?

Figyelt kérdés

1 hónap felmondási időn vagyok, November elején telik le. Nem azért mondtam fel mert találtam egy jobb helyet, hanem az akkor munkaköri viszonyok miatt. Viszont ez azóta változott és lehet hogy szeretnék maradni.

Köszönöm

2017. okt. 12. 12:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez a főnököd jófejségén múlik csak.

Nekem diákmunkánál volt hasonló, ott simán visszavett.

2017. okt. 12. 12:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Elvileg nem - gyakorlatilag, ha meg tudod beszélni ezt a főnökkel, hogy a munkaköri viszonyok miatt mondtál fel és ez azóta pozitívan változott, akkor talán meg lehet oldani.

"és lehet hogy szeretnék maradni."

Ez a lehet, hogy nem hangzik túl meggyőzően...

Azért mielőtt odaállsz a főnök elé, előbb magaddal tisztázd le, hogy mit akarsz, mert azért a munkaviszony nem olyan, mint a babakocsi, hogy ide-oda tologatjuk.

Ha meg nincs másik munkád, akkor különösen gondold meg, mit csinálsz.

2017. okt. 12. 13:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Vissza lehet fordítani, sőt, akár vissza is tudnak venni (újra alkalmazni). Minden megállapodás kérdése.

Nálunk is volt ilyen helyzet, eléggé hajtós volt a meló és páran fintorogtak is mert azt hitték henyélni fognak, fel is mondott néhány inkább. Aztán gyorsan rendeződtek a körülmények, helyreálltak a processzek, megoldottam néhány feladatot automatizálással és máris könnyebb lett a munka. Ahogy meghallották jó részük hívott, hogy vissza lehetne-e jönni, persze ki lettek röhögve.

Szóval ha tuti a körülmények miatt mondtál fel és nem azért, mert teljesíteni kellett, akkor mindenképpen beszéld meg a főnökséggel, kifejtve a fő okokat. Ha jól teljesítettél az ő érdekükben is az fog inkább állni hogy újra alkalmazzanak (ahelyett hogy egy új embert tanítsanak be).

2017. okt. 12. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!