Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a közjegyzőnél...

Mit tegyek ha a közjegyzőnél fizetési meghagyási ügyemben nem lépnek semmit?

Figyelt kérdés
Még július vegen beadtuk a papirokat a fizetesi meghagyasrol. Kifizettuk a kert osszeget. Eltelt azota X ido es nekem kell folyamatosan erdeklodnom hogy hogy all az ügy. Most azt a valaszt kaptam ismet hogy a felszolitas kilett postazva DE nem kaptak visszajelzest még a otelezettől hogy valoban megkapta e es addig nem tudnak mit csinalni. Ez most egy vicc?! Ennyi erovel soha nem ad rola visszajelzest es en soha nem kapom vissza a tartozast. Mit tegyek? Neten azt olvastam hogy ha 2 heten belul nem ad visszajelzest unra figyelmeztetik es ha azutan se akkor meginditjak a behajtast.

2017. szept. 14. 10:37
 1/1 anonim ***** válasza:

"július vegen beadtuk a papirokat a fizetesi meghagyasrol."

Nos, akkor számolgassunk egy kicsit: július végén beadtad, mondjuk pár napra rá kipostázták.

"Neten azt olvastam hogy ha 2 heten belul nem ad visszajelzest unra figyelmeztetik"

Igen, tehát kb. aug közepe vagy 20-a körül járt le a 14 nap.

Közben lehet, hogy augusztus lévén a közjegyző is szabadságra ment - így tehát feltehetőleg aug. vége, szept eleje körül ment ki újra a felszólítás, ami mostanában fog lejárni - merthogy az is lehet, hogy a felszólított személy is szabadságon volt, elutazott, nem volt, aki átvegye a levelet.

Utána megindítják a végrehajtást, ami szintén nem biztos, hogy azonnali eredményt hoz.

Nem nem csinál semmit a közjegyző, hanem betartja a törvény által előírt határidőket - így nem tudsz mást tenni, csak várni.

Körülbelül

2017. szept. 14. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!