Utánvételes pénzvisszafizetés?
Hiába fogsz menni, legfeljebb kinevetnek és/vagy hülyén fognak rád nézni, hogy te mit akarsz...
A Postának semmi köze ahhoz, hogy mi van a csomagban. Nekik két feladatuk van: eljuttatni a csomagot egyik pontból a másikba, majd vissza a pénzt. Ők a feladatukat teljesítették. Ha a két fél között bármi nézeteltérés van, azt nem ők hivatottak segíteni.
Első lépés általában a két fél közti megegyezés, mindenkinek ez a legjobb. Aztán jöhet a rendőrség, bíróság és társai.
Igen tudom hogy a posta csak kèzbesít. Azèrt gondoltam hogy esèlyes a dolog mivel a pènz mèg a posta hivatalàn belül mozgott, tehàt nem èrtesítettèk ki, nem kapta meg.
Vègül mentem reggel a postàra, onnan a rendőrsègre. Ott a rendőr felhívta az illetőt, aki azt mondta hogy nem tudta hogy klón amit küldött. Azt mondta neki a rendőr nem ledz feljelentve ha a pènzt visszaküldi miutàn megkapta. A kèpek a beszèlgetèsből megvannak amiben azt àllította hogy 100% eredeti. (Valamint az ujjlenyomata is csak rajta van ha tagadnà hogy nem azt küldte el.) Vègül azt mondta a rendőrnek hogy visszaküldi a pènzt. A beszèlgetèst rögzítettèk, szóval vàrok hogy valóban visszaküldi e. Utàna vissza kell küldenem neki utànvètellel az ő àltala küldött dolgot ès elvileg megoldódik az ügy. Ha nem küldi vissza akkor indul ellene az eljàràs. Szerencsère a sajàt címe van a csomagon. Na ennyi
"Azèrt gondoltam hogy esèlyes a dolog mivel a pènz mèg a posta hivatalàn belül mozgott, tehàt nem èrtesítettèk ki, nem kapta meg. "
Csak hogy a jövőben tisztában legyél a dologgal: onnantól, hogy te a postásnak a pénzt odaadtad, ő a BONTATLAN csomagot neked átadta, a papírmunkát elvégeztétek, onnantól a csomag a tiéd, a Postának már semmi köze hozzád. Tehát már innentől kezdve nem tudsz a pénzed felől reklamálni. Akkor sem, ha a fenti műveletek elvégzése után te azonnal felbontod a csomagot, akár még a postás jelenlétében (amit ő nem köteles megvárni, te ugyan megkérheted rá, de legfeljebb tanú lehet egy esetleges perben).
Szóval persze, az utánvétet szokták javasolni, mint "biztos" átvételi mód. Semmivel sem biztonságosabb, mint az előre utalás, legfeljebb annyival, hogy utánvétnél legalább "valamit" kapsz.
"Igenis van lehetősèg tenni időben az ügyèrt. "
Mondd, te nem olvasod a válaszokat??? Többen leírták, hogy ne a postára menj hanem a rendőrségre, erre meg jössz azzal hogy a postán segítettek meg visszatartják a pénzt. Aha, azért mert előtte elmentél a rendőrségre ahogy ajánlották is.
Ha az ember ilyen helyzetbe kerül, mindent megpróbàl. Mentem a postàra is. Ès akkor mi van? Meg mentem a rendőrsègre is. Èrdekel màsok mit írnak itt vàlasznak, de màr bocs hogy nem szentíràsnak tekintem. Nyilvàn mindent megteszek amit tudok.
Amúgy ez a gyökèr egy nő. Aki KOMÀROMBAN lakik. R. MÓNIKA nèven fut ès kinyomja a telefont ha felhívja az ember hogy mi van a pènzel, miutàn a rendőrnek is azt igèrte visszaküldi a pènzt. Vigyàzzatok emberek !!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!