Szülőtartással kapcsolatban, ha odakerülne a sor kötelességem lenne támogatni?
Figyelt kérdés
Mostohaszülővel és féltetvéremmel éltem egy háztartásban. A "szülő" soha nem dolgozott,kevés rokkantságit kapott. Egyébként nem volt beteg,szoval simán elmehetett volna,de mindig azzal jott,hogy akkor elveszik azt a kis pénzt amit kap. Persze mondani se kell,hogy milyen felfogásu ember az ilyen.Egyszoval lusta diszno volt és még most is az. Rokkantsági,családipótlék és segélyből éptünk.Igy kb csak ételre volt szüken, de ruházkodásra stb már nem futotta. Persze ő cigire és alkoholra azért költött.Annyit ki tudott szoritani magának :/ Sajnos az ilyen családsegitő és gyermekjoléti szolgálatok felénk nem sokat értek. Rossz körülmények között nőttünk fel és sajnos nem volt másik szülőnk se aki segitett volna és nem csak anyagi téren,hanem fizikai és lelki bántalmazásban is volt részem nekem is. Ezeket a dolgokat már sajnos nem tudok ugy bizonyítani,max annyit hogy nem dolgozott az illető sose,nem keresett ránk,az állam tartott el ha ugy vesszük és ő még abbol is lenyúlt magának. Nem tudom mi lenne,ha pl tartásdíjat követelne. Erre sose számitottam,hogy ilyen megtörténhetne egyszer.És gondolom még sokan mások is lehetnének hasonló szituációban. Már évek óta nem láttam és ugy gondoltam hála égnek soha többet nem kell nagyon hallanom se rola. De attol tartok,hogy még fogok :S2017. szept. 3. 17:58
1/3 anonim válasza:
A felnőtt gyerek is mentesülhet a szülőtartás kötelezettsége alól, ha a szülő érdemtelenné vált arra. Ez akkor következik be, ha a szülő olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, vagy olyan életvitelt folytat, amely miatt a tartásra kötelezettől nem várható el az anyagi gondoskodás.
2/3 anonim válasza:
Ezt tegnap már kiveséztük, keress rá, keresd vissza.
Ha valaki mélyszegénységben él akkor lehet segíteni, támogatni az illetőt. Ha neked olyan életed volt a családodba ami "mérgezett" akkor mentesülsz.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem és ilyenről olvastam is. De azt írták abban az esetben mentesülhet,ha pl szülő,nevelöszülő stb intézetbe adta meg hasonlók.Nyilván ilyesmit jobban is lehetne bizonyítani mert van róla dokumentum. Viszont azt,hogy kik milyen körülmények között élnek annak egy részét tanuk tudnák alátámasztani és vannak olyanok amiket meg csak mi akik ott éltünk.Viszont ezek nem biztos hogy elegek lennének ahhoz,hogy mentesitsenek.Hivatalosan csak annak van nyoma hogy ő nem dolgozott sosem. Nem tudom,hogy kell e ilyesmivel foglalkoznom a jövöbe az is lehet hogy nem és az is hogy igen. Annyi biztos,hogy nagyon nem szeretném támogatni.Semmit nem érdemel,ha ugy lenne semmit se örökölnék mert mindent elherdált,és akkor még a temetésébe is vegyem ki a részem ha odakerül.
2017. szept. 3. 18:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!