Mi értelme van az ilyen áraknak?
Azért mert 1-2 Ft-ot nem kér vissza az ember, mivel nem is tud.
A számlán az lesz, hogy 99ezer, viszont a bevétel 100ezer lesz.
Nem hiszi, hogy olcsóbb, hanem elsőre olcsóbbnak tűnik, és nem gondolsz bele, hogy valójában mennyi. Ha valahol azt látod kiírva, hogy 990 forint valami, akkor csak az tűnik fel, hogy 3 számjegyű, tehát olcsó, mert még egy ezresbe sem kerül. Persze, ha belegondolsz, akkor összesen 10 forintra van az ezrestől. De ha közvetlen ott van mellette valami, ami meg 1000 forintos, az jóval drágábbnak tűnik, csak azért, mert 4 számjegyű, nem 3. :D
Számtalanszor jártam már úgy, hogy valakitől megkérdeztem, hogy mennyi pénzért vett valamit, és mondjuk az volt a válasz, hogy "pontosan nem is emlékszem, de kétezer-valamennyi volt". Aztán amikor elővette a nyugtát, akkor láttam, hogy 2.999 forintot fizetett, tehát lényegében 3.000 volt a cucc. De neki csak annyi esett le, hogy 2-essel kezdődött, tehát csak kétezer-valamennyi volt. "Tiszta olcsó." :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!