Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Házátíratás, hogyan is megy?

Házátíratás, hogyan is megy?

Figyelt kérdés

Új ház vételekor a névre íratás mennyibe kerül?

Apámék eladják a nevükön lévőt és vesznek majd egyet, de azt a nevemre akarják. Van különbség az átíratás összegében, ha az én nevemre akarják és nem a sajátjukra?

2010. máj. 25. 17:57
 1/2 anonim ***** válasza:

ha az első lakásod, ami a neveden lesz, akkor kedvezőbb lesz az átírás költsége, kapsz rá kedvezményt automatikusan, illetve kérhetsz még rá részletet is, de ehhez már kérelmet kell benyújtani indoklással. megadják azt is.

hogy pontosan mennyibe fog kerülni nem tudom. nekem 7millióra 18szor 12ezer valamennyi volt.

2010. máj. 26. 08:30
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, az első lakás lenne amit a nevemre akarnak.

Valami olyasmit mondott fater (még ő sem tudja pontosan), hogy be akarják vezetni, hogy egyenes ági öröklés ingyenes, csak azt nem tudja, hogy halála után, vagy előtt.

Ha kedvezményes lenne, az már jó lenne, pláne ha a részletet is ki lehetne bulizni.

2010. máj. 26. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!