Ha valaki megszerzi Németországban az állampolgárságot, akkor utána ő is jogosult lesz segélyen élni, mint az odaszületett német állampolgárok?
Figyelt kérdés
2017. aug. 9. 14:32
11/14 A kérdező kommentje:
Én sajnos mentális betegséggel élek,és nem tudok rendes munkaidőben dolgozni.
Leszázalékolni viszont nem nagyon fognak.
Ezért gondolkodtam el rajta,hogy ki kell majd települnöm egy olyan országba,ahol részmunkaidős állással meg lehet majd élni.
2017. aug. 10. 16:36
12/14 A kérdező kommentje:
Apám,amit mesélt,arról a házaspárról,ők azt mondták,ha nagyon spórolnak,még nyaralni is eltudnak menni egy évben egyszer,10 éve éltek a feleségével önkormányzati lakásban,segélyen.
Azt nem tudom,hogy nekik volt-e valamilyen betegségük.
Apukám kérdezett rá,miután hónapokig a szomszédai voltak,és sosem látta őket dolgozni menni.
2017. aug. 10. 16:37
13/14 anonim válasza:
A "kimegyek németbe oszt' elélek segílyen" mentalitás miatt ez megszűnt. A munkanélküli segély feltétele a korábbi minimum egy (vagy kettő? nem emlékszem) év folyamatos munkaviszony.
14/14 A kérdező kommentje:
Ha részmunkaidős állással is lehetne ezt teljesíteni,engem ez sem zavarna.
2017. aug. 10. 17:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!