Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit mondjak, hogyan mondjak fel?

Mit mondjak, hogyan mondjak fel?

Figyelt kérdés
4 hónapja vagyok a munkahelyemen, de kezd elegem lenni, bizonyos okok miatt, hogyan kozoljem, hogy felmondok? Cegvaltas volt pár hete, így a felmondási időt sem kell letölteni, de egyébként se töltötte le senki eddig, hétfőig dolgozom utána szabadnapom van, úgy tervezem meg addig bejövök és viszlát. Hogyan mondjam a főnökömnek, hogy felakarok mondani? Csak állják elé és kozoljem vele? (Első munkahelyem, szóval meg Nem csináltam ilyet, azért kérdezem). Meg kell indokolnom, vagy nem kötelező?

2017. aug. 5. 10:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kötelező indokolni. Közlöd, írásba foglaljátok, és kész.
2017. aug. 5. 10:54
 2/4 anonim ***** válasza:

"4 hónapja vagyok a munkahelyemen, ...

Cegvaltas volt pár hete, így a felmondási időt sem kell letölteni, de egyébként se töltötte le senki eddig,"

Azért ez nem egészen így van - vannak törvények is ám a munkavégzéssel kapcsolatban: pl. általában a munkahelyekre próbaidővel veszik fel az embereket, ami jellemzően 3 hónap.

Egyik napról a másikra csak ez alatt, azaz próbaidő alatt lehet felmondani, ekkor meg sem kell indokolni, de ekkor is írásban kell beadni a felmondást.

DE! ha lejárt a próbaidőd, akkor már más a helyzet. Mit jelent az, hogy cégváltás volt? Kaptál valamilyen munkaszerződést? Egyáltalán milyen jogviszonyban dolgozol?

Pl. a másik eset, amikor megteheted, hogy csak úgy nem mész be, ha Egyszerűsített foglalkoztatással (alkalmi munka) vagy "bejelentve", de itt is illik előre szólni, ugyanis a munkáltatónak napi 1.000 ft-jába kerül, ha bejelentett és Te nem mész be - utána ezt követelheti rajtad.

Szóval előbb tisdztázni kéne, milyen jogviszonyban dolgozol?

Ja, és ha határozott idejű szerződésnél "lépsz le", akkor az még sokkal-sokkal többe kerülhet Neked, ha a munkáltató kártérítést követel.

2017. aug. 5. 11:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem az étteremmel vagyok szerződésben, hanem az azt üzemelteto céggel, és mivel az étterem tulaja, új céghez szerződött, így az aláírtunk egy újabb munkaszerződést az új cégnél.(Remélem érthetően írtam le)
2017. aug. 5. 19:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Egyébként határozatlan a szerződésem.
2017. aug. 5. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!