Nemrég rendeltem egy telefont az internetről. Tegnap jött egy sms hogy fennakadt a vámon. A telefon ezzel együtt már nem éri meg nekem. Ha jól tudom 20 nap után visszaküldik a feladónak. Ilyenkor igényelhetem a pénz visszakérést?
"Nyugi" a teljes árat nem fogják lenyúlni, de a szállítás
dupla (ide-vissza) költségét teljesen jogosan vonják le.
Akkor is, ha "ingyenes szállítás" lett volna, mert az ingyenesség ténylegesen megvásárolt, átvett árura vonatkozott.
Mérlegeld, mi a jobb ...: a levonások utáni maradvány összeget visszakapni, esetleg vámot fizetni??
Nem néztelek le. De azt igenis kifejezésre juttattam, hogy sokakkal egyetemben azt hiszed, hogy ami külföldről jön az mind szuper olcsó és nem számolsz az ÁFA VÁM szabályokkal - és amikor kiderül, hogy ilyen is van, akkor: ja, úgy már nem éri meg... Ahelyett, hogy vállalnád a felelősséget a saját rossz döntésedért. Azt meg elvárod, hogy az eladó ingyen és bérmentve dolgozzon Neked: termékleírást készít, becsomagol, postára megy, "lopja az idejét", pusztán azért, mert Te nem ismered a "játékszabályokat". S miután mindezt megtette, a "jutalma" egy nagy nulla :-(
"Játssza" ezt el 10 vevő - akkor egész nap dolgozott az eladó a nagy semmiért. Azért ennél jobban meg kellene becsülni azt a másik embert is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!