Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Melyik valuta a legbiztonságos...

Melyik valuta a legbiztonságosabb?

Figyelt kérdés

Van egy kis spórolt pénzem, amihez még gyűjtögetek, hogy majd későbbiek folyamán egy autót tudjak vásárolni.

Jelenleg alig több mint 1 millióm van, de szeretném ha valami olyan valutában van ami egy kicsit meg is növeli az értékét.

Elsősorban (KIZÁRÓLAG VALUTA)

Nem akarok semmilyen kötvényt, részvényt vásárolni.

Szeretem ha pénzem van, amit tudom hogy azért nem veszíthet annyit az értékéből, és akármelyik pillanatban ha kell eladhatom.

Tehát font, dollár,frank,forint,euró,lej,dinár?

Ezeken gondolkozom, mert ezeket csak kis haszonnal átváltják nálunk.

Melyik valuta fog az elkövetkezendő 2 ÉVBEN erősödni.

Nem az a lényeg hogy ebből sokat keressek, én elégedett vagyok egy minimális 1-2 százalékos növekedésnek is.

Lényeg hogy ne vesszen az értékéből.

Ki mit ajánl?

Font, dollár,frank,forint,euró,lej,dinár?

2017. júl. 29. 17:57
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Most nem azért, de ha anyádnak nincs tb-je, de olyan baja van, hogy attól rettegsz, hogy bármikor életmentő műtétre lehet szüksége, akkor ne azon agyalj, hogy mongol tugrikban vagy argentin pesóban tartsd a pénzed, hanem fizessétek be azt a havi 7000 Ft-ot a TB-re!
2017. júl. 30. 10:43
 22/33 A kérdező kommentje:

De nem értitek "Járj utána, azt a pénzt pedig rakd félre nem lekötött betétbe. A többit pedig fektesd be hosszabb távú értékpapírba"

Az operáció 600 ezer forint, ehhez jön valamennyi hálapénz hogy rögtön operálják ha beviszem, és a lábadozási idő ami lehet 2 nap-2hónap.

Azt az ellátást is kell fizetnem.

Szóval lehet hogy kijövök 600-ból, de lehet hogy nem is lesz elég.

Én magasról --- azt a 2 százalék kamatot amit kapnák a kötvényekért, ha anyám egészségéről van szó.

Másrészt ha most 400 000-ért vennék kötvényt, kapnák 8000 forint kamatot.

Szerinted ezért megéri?

Ugyan.

Ha azt nézzük a CHF és az EUR is egy minimálisan emelkedett az elmult években.

És attól rettegni hogy bedől a valuta elég nevetséges.

Ennyi erővel az állam is bedőlhet, vagy a bank is aki kiadja azokat a hülye kötvényeket.

2017. júl. 30. 10:55
 23/33 anonim ***** válasza:
Itt nem arról van szó hogy bedől vagy sem. Ha ellened megy az árfolyam akkor mire visszaváltanád a pénzed, nem lenne 1 millád már. Azt javaslom tartsd akkor forintban, ha minimális kockázatot akarsz, így nem kell félned az árfolyamingadozástól illetve annak is kicsi a valószínűsége hogy holnap bedől a forint.
2017. júl. 30. 11:18
 24/33 anonim ***** válasza:
Más: ha betétet veszel, alkor tudsz olyat is venni amit egyből pénzre valthatsz határidő előtt (ilyenkor viszont bukod a kamatot). Menj be a bankba és érdeklődj, azzal jársz a legjobban.
2017. júl. 30. 11:21
 25/33 A kérdező kommentje:

nem akarok bankozni, nem érted?

Azt akarom hogy ha rosszul lenne édesanyám kiveszem a pénzt a helyéről és visszük a kórházba.

Nem érek rá cseverészni a bankal hogy lemondok a pár százalék kamatról.

2017. júl. 30. 11:30
 26/33 anonim ***** válasza:
Akkor tartsd forintban.
2017. júl. 30. 11:32
 27/33 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem adjuk fel. Nem értem amúgy, miért gondolod, hogy több idő a 'bankkal cseverészni', vagy eladni az állampapírodat, befjegyedet stb., mint átváltani a valutádat.
2017. júl. 30. 11:35
 28/33 anonim ***** válasza:
Menjél el egy postára, vegyél papír alapú Kincstári Takarékjegyet. Az ha ne is sokat de kamatozik és bármikor veszteség nélkül felveheted. A valután csak bukni fogsz. A viszonylag legmegbízhatóbb CHF-et másfél-két éve 310-315 Ft-ért lehetett megvenni, most meg 275-280 F-ot ér...
2017. júl. 30. 12:01
 29/33 A kérdező kommentje:
Euróra esett a választás. :)
2017. júl. 30. 16:34
 30/33 anonim ***** válasza:
Milyen érzés, hogy kevesebbet ér most az Euróba beváltott Forintod mint 2 napja? :))
2017. aug. 1. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!