Melyik valuta a legbiztonságosabb?
Van egy kis spórolt pénzem, amihez még gyűjtögetek, hogy majd későbbiek folyamán egy autót tudjak vásárolni.
Jelenleg alig több mint 1 millióm van, de szeretném ha valami olyan valutában van ami egy kicsit meg is növeli az értékét.
Elsősorban (KIZÁRÓLAG VALUTA)
Nem akarok semmilyen kötvényt, részvényt vásárolni.
Szeretem ha pénzem van, amit tudom hogy azért nem veszíthet annyit az értékéből, és akármelyik pillanatban ha kell eladhatom.
Tehát font, dollár,frank,forint,euró,lej,dinár?
Ezeken gondolkozom, mert ezeket csak kis haszonnal átváltják nálunk.
Melyik valuta fog az elkövetkezendő 2 ÉVBEN erősödni.
Nem az a lényeg hogy ebből sokat keressek, én elégedett vagyok egy minimális 1-2 százalékos növekedésnek is.
Lényeg hogy ne vesszen az értékéből.
Ki mit ajánl?
Font, dollár,frank,forint,euró,lej,dinár?
Semelyik valuta nem biztonságos: bármikor történhet olyan eset, ami az adott ország valutáját megmozgatja.
Példának belinkelem az egyik valutával kapcsolatos kérdést - lehet, ez is Te voltál? :-)
Jajjj, már megint lemaradt a link:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
1-2%-os növekedéshez pedig kötvényt kellene vásárolnod, méghozzá államkötvényt. Az 2 év alatt bőven hoz neked ennyit, és teljesen biztonságos, nem valami lutri.
A devizába fektetés lutri, mondjuk a forinthoz képest olyan nagy bukta nem lehet, de igazából már a vétel-eladás közti árfolyamrést is nehéz ledolgozni, nemhogy még hasznod is legyen belőle. Persze aki 10 éve marha sok svájci frankot vett, az most 50% feletti hozamot tudott elérni, ami nem rossz, de ki tudhatta előre, hogy így alakul a svájci frank árfolyama?
"Jaj de makacs vagy. Nincs olyan, hogy 'melyiket legérdemesebb venni', mégis honnan tudjuk, mi fog történni akár egy hónap múlva, nemhogy 2 éven belül..."
Teljesen egyetértek ezzel.
Még egy kis "adalék" a kérdezőnek: ezelőtt kb. 13-15 évvel elkezdték "temetni" a dollárt... Annak vége, megy a levesbe, stb - nos, én ekkor vettem 500 dollárt, ami akkor 200 ft volt - és mi történt? Megerősödött és felment 280 ft fölé is :D Az egészben az a vicc, hogy erre én sem számítottam, ez véletlen volt.
De a fontnál 25-30 %-os esés volt most - és nem igazán hitte senki, hogy TÉNYLEG ki fognak lépni.
A valuta azért nem biztonságos, mert soha nem tudhatod, milyen nagyhatalmi játszmák zajlanak a háttérben, mikor kinek mi a jó?
Mondtam hogy nem kötvényezek.
Édesanyám beteg, ha kellene rögtön pénz egy operációra akkor lobogtassam a kötvényt?
Ehhez készpénz kell.
A mostani állás szerint melyik a legstabilabb?
Lehet hogy 2 hónap mulva bedől, de most ebben a pillanatban melyikbe tartanátok, ha muszály volna?
Ok, játszunk el a gondolattal: van 1 millió ft-od, veszel rajta angol fontot 440 ft-nál (múltbeli eseményt fogok leírni, tekintettel arra, hogy a jövőbe senki sem lát).
Jön a Brexit, font bedől, esik 340 ft-ra (most annyi).
Jelenleg 770 ezer ft-ot kapnál érte.
Ha anyukádat meg kellene operálni, meg gondozni, az a 230 ezer ft nem hiányozna? Szerintem DE.
És vernéd a fejed a falba, hogy nem hallgattál rám.
Hidd el, tudom, mit beszélek - tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!