A kínai boltok hogy versenyeznek hipermarketekkel, honnan szerzik be az árut, miért nem inkább gazdagabb országokba mennek és miért nem nyitnak inkább hipermarketeket?
Édességre kiváló példa a milka :)
Bécsben 100g-os milka kamionos tételben 50Ft a gyártótól, szerződéssel heti 2 tonna esetén vásárolhatsz 60Ft/db áron, rájön a szállítási költség, fizetsz adókat, munkadíjat, polchelyet, hűtést, stb.
Kérdés te hol veszed nagyobb tételben a csokit?
A) multi 260Ft
B) kínai bolt 200Ft
Nagyobb eladott tétel, gyorsabb árú forgás, kisebb raktározási, kezelési és hűtési díj, kevesebb költség, kisebb eladási ár ellenére is = NAGYOBB PROFIT!
Kínai 100-as bolt (itt pl. dolgoztam is): csoki 200Ft - 2*27Ft áfa - 60Ft beszerzés - kb. 2Ft szállítás - kb. 4Ft raktározás, kipakolás, értékesítési költség - 30% nyereségadó (kb. 24Ft) = kb. 56Ft/db nyereség, attól függően, hogy mennyi munkát végez a tulaj saját maga.
2t = 20 000db csoki (2 raklap), 4-5 max. 6 nap alatt elfogy. 20 000*56= 1 112 000 adózott nyereség!
A multi nem 2t-át vesz, hanem 30-32tonnás mennyiséget, olcsóbban szerzi be, adókedvezményei vannak és drágábban adja, de magasabbak a raktározási és kezelési költségei, sosem fogyhat ki az árúból.
Mennek a vásárlók, mivel olcsóbb!
Nézd meg mennyivel több a vásárló :)
100-as boltban Kisbéren több embert látsz (mint a Penny-ben), kávét pl. a raklapról max 2-öt vehetsz el, csokiból max. 1 kartont, és így sem elég egész napra.
Az emberek nem olyan buták, mint gondolnád, osztanak szoroznak és olcsóbb helyen veszik meg!
Néhány példa k. vs p.
csoki 200 - 279
kávé 500 - 750
fogvájó 150- 250
papucs 690 - 1500
fogkrém 190 - 340
elfogy a készlet, vadászni kell - dögivel több ezer db van raktáron
Én pl. amikor meg a 200-as csoki is akciózva volt kartont veszel (10 db 2000Ft) + ajándék coca-cola, vittem anyámat is és mindketten vettünk, meg vettünk fejenként 2 kávét is. Bevásároltunk élelmiszerből a Pennyben és vissza 100-asba csokiért kóláért, de ekkor már elfogyott a kávé.
Karácsonykor olyan roham volt, hogy nem fértünk be, nem volt limitálva az édesség, szaloncukrok is 1000-el olcsóbban voltak.
Szaloncukorból a szezon után Győrben vettem 33kg karamellást a buszmegállóban, 299Ft/kg árban volt (ezek magyar boltosok), majdnem megdöglöttem mire hazaértem vele, de nem bántam meg, mert másnapra már nem volt a 10 raklapból semmi.
Máskor 50Ft-ért adnak 1 kg banánt, ami már kezd barnulni, de semmi baja a kozmetikán kívül, hiperben meg 400Ft/kg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!