Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A kínai boltok hogy versenyezn...

A kínai boltok hogy versenyeznek hipermarketekkel, honnan szerzik be az árut, miért nem inkább gazdagabb országokba mennek és miért nem nyitnak inkább hipermarketeket?

Figyelt kérdés
2017. júl. 29. 10:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Kínából szerzik be az árűt, úgy versenyeznek a hipermarketekkel, hogy olcsóbban adják a vckaikat. Fejlettebb országokban kevesebben szorulnak rá a cuccaikra, így itt több a vásárlójuk.
2017. júl. 29. 12:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Hipermarketet nyitni pedig nagyon sokba kerül.
2017. júl. 29. 12:10
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát de sokszor a nagyvállalatok is Kínából rendelnek, csak ők nagyobb tételben így olcsóbban, mint a kis cégek, nem? Egy átlagos kínai kisvállalkozó hogy szerez be olyan áron ruhát, vagy édességet, ami versenyképes Lidl, Auchan, Tesco vagy egyéb nagyokkal, ha ő a gyártóktól nem kap mennyiségi kedvezményt?
2017. júl. 29. 14:31
 4/11 anonim ***** válasza:

Édességre kiváló példa a milka :)

Bécsben 100g-os milka kamionos tételben 50Ft a gyártótól, szerződéssel heti 2 tonna esetén vásárolhatsz 60Ft/db áron, rájön a szállítási költség, fizetsz adókat, munkadíjat, polchelyet, hűtést, stb.

Kérdés te hol veszed nagyobb tételben a csokit?

A) multi 260Ft

B) kínai bolt 200Ft

Nagyobb eladott tétel, gyorsabb árú forgás, kisebb raktározási, kezelési és hűtési díj, kevesebb költség, kisebb eladási ár ellenére is = NAGYOBB PROFIT!

Kínai 100-as bolt (itt pl. dolgoztam is): csoki 200Ft - 2*27Ft áfa - 60Ft beszerzés - kb. 2Ft szállítás - kb. 4Ft raktározás, kipakolás, értékesítési költség - 30% nyereségadó (kb. 24Ft) = kb. 56Ft/db nyereség, attól függően, hogy mennyi munkát végez a tulaj saját maga.

2t = 20 000db csoki (2 raklap), 4-5 max. 6 nap alatt elfogy. 20 000*56= 1 112 000 adózott nyereség!

A multi nem 2t-át vesz, hanem 30-32tonnás mennyiséget, olcsóbban szerzi be, adókedvezményei vannak és drágábban adja, de magasabbak a raktározási és kezelési költségei, sosem fogyhat ki az árúból.

2017. júl. 30. 07:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Értem, de még ha nagyobb is a forgalma, heti 2 tonnát hogy ad el egy kis kínai bolt Milkából? Meg ha kínai vegyesbolt akkor az összes játékból, ruhából, háztartási szerből? Meg akkor miért tudják ezt kínaiak ügyesebben megcsinálni, mint magyar kisvállalkozók?
2017. júl. 30. 10:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Meg nem a Monori Centerben szereznek be árut sokan, ahol állítólag "minden kapható, számla nélkül"?
2017. júl. 30. 10:47
 7/11 anonim ***** válasza:

Mennek a vásárlók, mivel olcsóbb!

Nézd meg mennyivel több a vásárló :)

100-as boltban Kisbéren több embert látsz (mint a Penny-ben), kávét pl. a raklapról max 2-öt vehetsz el, csokiból max. 1 kartont, és így sem elég egész napra.

Az emberek nem olyan buták, mint gondolnád, osztanak szoroznak és olcsóbb helyen veszik meg!

Néhány példa k. vs p.

csoki 200 - 279

kávé 500 - 750

fogvájó 150- 250

papucs 690 - 1500

fogkrém 190 - 340

elfogy a készlet, vadászni kell - dögivel több ezer db van raktáron

Én pl. amikor meg a 200-as csoki is akciózva volt kartont veszel (10 db 2000Ft) + ajándék coca-cola, vittem anyámat is és mindketten vettünk, meg vettünk fejenként 2 kávét is. Bevásároltunk élelmiszerből a Pennyben és vissza 100-asba csokiért kóláért, de ekkor már elfogyott a kávé.

Karácsonykor olyan roham volt, hogy nem fértünk be, nem volt limitálva az édesség, szaloncukrok is 1000-el olcsóbban voltak.

Szaloncukorból a szezon után Győrben vettem 33kg karamellást a buszmegállóban, 299Ft/kg árban volt (ezek magyar boltosok), majdnem megdöglöttem mire hazaértem vele, de nem bántam meg, mert másnapra már nem volt a 10 raklapból semmi.

Máskor 50Ft-ért adnak 1 kg banánt, ami már kezd barnulni, de semmi baja a kozmetikán kívül, hiperben meg 400Ft/kg

2017. júl. 30. 11:09
 8/11 A kérdező kommentje:
Akkor az csak mítosz, hogy a "nagy hal megeszi a kishalat" és hogy a Tesco meg a nagy multik olyan olcsók csődbe viszik a kis cégeket? Akkor miért nem mennek csődbe, vagy csökkentenek a nagyok árat, ha úgyis beszerzési árelőnyük van és a kicsikhez járnak a vevők vásárolni?
2017. júl. 30. 11:52
 9/11 anonim ***** válasza:

Kérdező rólad ez a reklám jut eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=rilD6fvGGj4

2017. júl. 30. 13:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Elvileg hogyha nincs valakinek költségelőnye, akkor hogy versenyben maradjon réspiacra specializálódnia kell. Ha egyik beszerez 50 Ft-ért, a másik 60 Ft-ért, az 20%-os különbség, elvileg akkor az elsőnek kéne kiskeráron olcsóbbnak lennie.
2017. júl. 31. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!