Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Cégkapu-regisztrációnál...

Cégkapu-regisztrációnál EV-nek mit kell választani?

Figyelt kérdés

EV-nek mit kell választani rögtön az elején, "cégjegyzékben gazdálkodó szervezet" vagy az egyéb?

Hihetetlen, hogy rögtön hibával indul az oldal, és még arra sem vették a fáradtságot, hogy példákkal illusztrálják mit kell kiválasztani már az első választásnál, pl. az Egyéni Vállalkozóknak, végül is csak 100.000+ emberről van szó.

Tudom, nekem kellene topon lenni a jogi szövegezés értelmezésében.

[link]

így indult az oldal :DDD

Hihetetlen...

Próbáltam utána nézni, de erre nem találtam választ.

2017. júl. 27. 14:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Elolvastam már elsőre is, értelmeztem is. Ráadásul egyéni vállalkozó is vagyok, mégsem regisztráltam a cégkapun, mert nem vagyok cég.

De ha nekem nem hiszel, hogy nem kell, akkor olvasd el ezt:

[link]

"a Cégkapu egy olyan központi szolgáltatás, amely’ a Személyes Ügyfélkapu “ikertestvére”, és azt a célt szolgálja, hogy a gazdálkodó szervezetek és a hivatalos szervek az egymás közötti levelezésüket papíralap helyett ezen az elektronikus felületen tegyék meg."

Vagy ezt:

[link]

"Júliusban elindult a Cégkapu, amely hasonlóan működik, mint az Ügyfélkapu, de kifejezetten cégek számára készült. A Cégkapun keresztül a cégek, alapítványok, gazdálkodó szervezetek online tartják majd a kapcsolatot a hivatalokkal, dokumentumokat küldhetnek, fogadhatnak, így személyes ügyintézés nélkül, kényelmesebben és gyorsabban intézhetik a cégügyeiket."

2017. júl. 27. 21:24
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem értem miért írod, hogy nem hiszek neked, hiszen előtted már egy fórumtársunk is felvilágosított, hogy nem kell EV-nek, csak belinkeltem, hogy mi vezetett félre, hiszen egy "Kormány által" üzemeltetett hírportál (ORIGO) egyik társlapja az Üzletrész cikke félrevezető ezzel kapcsolatban.

Visszajelezni nem lehet nekik, cikkíró nincs feltüntetve, az impresszumban ugyan van pénzüggyel kapcsolatosan két név megadva, e-maillel, de nem derül ki, illetékesek-e az ügyben.

Bár tudom, hogy az egyik legigénytelenebb online napilappá lett lezüllesztve szándékosan az Origo, köszönhetően a TV2-től igazolt ... csapatának de azt gondoltam, hogy ennyire azért adnak magukra, hogy egy objektív alapon, jogszabályban rögzített módon meghatározott dolgot már csak képesek pontosan leírni. Tévedtem. Az üzletrész ugyanolyan igénytelen, és félrevezető, -ezek szerint- mint az anyaoldal, az ORIGO.

Az viszont furcsa, hogy közel 1 hónap alatt sem voltak képesek javítani a ráadásul kiemelt - elvileg- téves állítást.

2017. júl. 27. 21:39
 13/14 anonim ***** válasza:
én a fb-n jeleztem nekik, kíváncsi vagyok...
2017. júl. 27. 21:48
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Majd ráfrissítek néha a cikk oldalára, lett-e változás.
2017. júl. 27. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!