Kérdeztem valakitől hogy mennyi fizetést adnak egy bizonyos helyen, válaszolt is rá, kérdeztem tőle utána, hogy ez nettó vagy bruttó? Annyit írt rá "Ez már tiszta" Ez mit jelenthet? A nettó vagy bruttót?
Csak saccolok: kb. nettó 100 ezerre mehet fel.
Hát, nem tudom, milyen élethelyzetben vagy, de ha nem létszükséglet, havi nettó 100 ezerért biztosan nem 3 műszakoznék. Nem, nem vagyok finnyás-kényes, dolgoztam is éjszakai műszakban - azért ennél többet kellene, hogy adjanak.
Ha otthon élsz (pl. Szabolcsban) és fiatal vagy, nincs képzettséged, s az egészet félre tudnád tenni, akkor talán egy rövid ideig megérné, de egyéb esetben nem.
"A munkáltató a munkavállaló személyi alapbérét (havibér) - HAVI BRUTTÓ, 127.500 forintban állapítja meg. "
Ez van neki a munkaszerződésében. A kérdése az a kérdezőnek, hogy a pótlékokkal együtt ez több lesz-e a pótlékoktól, vagy sem?
Igen, több lesz, de hogy mennyivel, az a beosztott műszakoktól függ.
"Ez már tiszta" = ezt kézhez (vagy számlára) kapja.
Tehát 150 ezer tisztán azt jelenti, hogy nettó 150 ezret kap ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!