Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá, hogy ne...

Hogyan vegyem rá, hogy ne legyen ilyen?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy 8éves párkapcsolat (együtt élünk). Mind ketten dolgozunk. Párom jelentősebben sokkal többet keres mint én. Én míg a minimálbérből intézem az ellátásunkat(kaja, tisztálkodási... tisztitószer, és egyébb dolgok) ő addig a fizetését elpakolgatja a bankba. Álltalában a kocsira, és más dolgokra költ, de hogy az anyagiakba be szálljon az már neki nagy gondot okoz. A számlákat felesbe fizetjük. Gondoljátok 84000ft-ból kifizetek kb olyan 25-30ezret, akkor mennyi marad, és még nem ettünk. Leültem már vele beszélni, és kérdőre vontam, hogy mi ez a pénzéhesség, majd ő annyit válaszolt, hogy ő a hónap végén add bele a háztartásba, mikor már én teljesen kiköltekeztem. Jahh persze, kb olyan 25.-e amikor már egy vasam sincs és akkor kell neki venni a kaját. Hiddjétek el nem veszek magamnak, semmit. Eddig mindig vettem magamnak egy kis csokit, vagy valami nasit, de már azt sem. Ki volt ilyen helyzetben? Tudtok adni tanácsot mit csináljak? Szeretem ezért a dologért nem hagyom el! Köszönöm előre is a váalszokat! 24/L

2017. júl. 27. 07:19
 1/4 anonim ***** válasza:

"Hiddjétek el nem veszek magamnak, semmit. Eddig mindig vettem magamnak egy kis csokit, vagy valami nasit, de már azt sem."

Na látod ez baj. Vegyél magadnak nyugodtan bármit, aztán legfeljebb nem 25-én állsz elő, hanem 20-án vagy 15.-én.

Mondjuk azt nem írtad, mennyi az a jelentősen többet keres - mert pl. 150 ezer ugyan lehet jelentősen több, de még mindig nem nagy pénz - a kocsi viszont sokba kerül.

Nem kérdezted még meg, hogy mi a célja az összespórolt pénzzel?

Akartam írni, hogy házasságban vagyonközösség van, de most látom, hogy csak együtt éltek. Be vagy jelentve oda egyáltalán? Vagy Ő lakik nálad? Vagy albérletben laktok?

2017. júl. 27. 07:34
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem rég vettük a házat, ami az ő nevén van, mert mikor vettük én kértem , hogy az én nevem ne legyen a házon, mert van bankom nem akarom, higy valamit rá terheljenek, ha netalántán nem tudnám fizetni. 😦 200000ft-ot megkeresi. A pézzel nincs dolga, csak elrakja.
2017. júl. 27. 07:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez nem párkapcsolat, csak együtt élés. Ha te nem hagyod el ezért, majd ő hagy el, amikor rád un. Mehetsz albérletbe, mert kirakhat a házából, amihez neked semmi közöd.

Vagy közös kasszán lesztek, vagy nem sok jövőt jósolok a kapcsolatodnak.

2017. júl. 27. 07:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Magyarul jogilag nincs közöd a házhoz, jogilag nincs közöd az autóhoz (mert ugye kitalálom, hogy az is a Ő nevén van?), fizeted a fele számlát, eteted és ha összevesztek, mehetsz egy szál semmi nélkül.

Az meg mit jelent, hogy "van bankom, nem akarom, hogy valamit ráterheljenek, ha netalán nem tudnám fizetni"

Van lakáshiteletek is?

2017. júl. 27. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!