Eltűnt a csomagom ami elvileg le lett adva PostaPontra, most mit tegyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Rendeltem egy csomagot amit pénteken adtak fel, kaptam követési számot is amivel figyeltem a csomagútvonalát. Tegnap hajnalban megérkezett a városomba, de dolgoztam délelőtt így az egyik benzinkúthoz adtam meg a leadást ami egy Posta Pont. A csomagkövetés szerint tegnap átvették a kúton a csomagot, ma mentem volna érte, de nincs meg a csomag. Azt mondták nem vették át, mutatták a papírt, amin az átvett csomagok vannak és azokon se volt feltüntetve a csomagszám se a nevem. Felhívtam a postát ők utánanéztek és a városi posta logisztikai irodája szerint igen is le lett adva a csomag és ott kellene lennie, de egyszerűen ők nem tudják a kútnál előkeríteni. Azt mondták újra a postán, hogy a feladónak kellene valami keresést indítania, írtam neki, de ő annyit csinált csak hogy felhívta a postát és ők annyit mondtak neki, hogy a csomag nem lett átvéve (mármint a kútról) és hogy járt már így akkor ellopták a csomagját és hogy menjek vissza és verjem ki a balhét, ennyi. Én meg most nem tudom mit tehetnék, a posta azt mondja a kúton van a kúton azt mondják ők nem vették át, a feladó többet nem segít. Fogalmam sincs mi a teendő ilyenkor. Elég drága volt a csomag, előre fizettem, szóval a feladónak nem érdeke foglalkozni az ügyemmel (most ebbe ne menjünk bele, hogy előreutalás/utánvétel, stb, csak az előreutalás jöhetett szóba ebben az esetben) Valakinek van ötlete mit tehetnék? Köszi előre is2017. júl. 18. 17:29
1/2 anonim válasza:
Feladó tudja a postán kerestetni, ha nem hajlandó, akkor mondd meg neki, hogy beadod ellene a fizetési meghagyást.
De első körben mond meg neki, hogy a feladási díj 15szöröse a kártérítés, ha elveszett
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, közben meglett a csomag. Szerintem leakarták nyúlni a Mol kútnál ahol volt a Posta Pont. Voltam náluk kétszer is végig nézettem velük az egész üzletet, hogy nincs-e ott biztos. Nem találták, aztán mutogattak papírokat amik a csomagbejövetelekről szóltak azokon nem volt ott az én csomagom. Majd elmentem aztán írtam a feladónak, hogy intézkedjen legyen szíves. Mondta, hogy hívta ő is a postát elvileg a csomag tényleg le van adva a kúton és nem vette fel még senki és hogy csapjam ki a balhét és hogy volt már esete belőle, hogy a csomagot ellopták. Felhívtam a kutat, hogy mikor tudnék beszélni azzal aki műszakban volt a csomag átvételekor, hogy az üzletvezető mikor lesz bent és megemlítettem a lopás lehetőségét, hogy hallottam már ilyen esetről. Letettem a telefont, kimentem a szobából, mire visszajöttem 5 perc múlva már hívtak 3-szor, hogy megvan a csomag. Jéé, hát ez hogy lehet? Gyors mentem is érte, mielőtt újra elveszne aztán ott mondta a csaj, hogy "elvolt bújva a szekrény sarkában". Mondom persze... Többször is megnézték és ha tényleg átvették a csomagot akkor a papíron rajta kellett volna lennie a nevemnek amiket olyan bőszen mutogattak (szerintem direkt nem mutatták a jó papírt). Nem csaptam balhét, mert örültem, hogy végre meglett. DE SOHA TÖBBÉ nem kérem a Postán kívüli Posta Pontra csomagomat és senki se kérje, mert ez már tényleg gusztustalan azért. Kicsit se gyanús az eset.
2017. júl. 18. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!