Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon miért össztársa...

Magyarországon miért össztársadalmi elvárás hogy dolgozz mint az állat a mikro bérért?

Figyelt kérdés

300-400 euróért nettó szakadj meg, keményen, megélni nem nagyon lehet belőle, de az már senkit nem érdekel.

miért van nálunk ilyen rendszer?

2017. júl. 16. 15:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%

1 és 3: Mi mást csináljanak? Vállalkozzanak belföldön? És honnan teremtsenek 30 milliós tőkét mint ti, hogy megörököltök 1 belvárosi lakást ami 30 milliót ér azt kiadjátok és ti vagytok a profi vállalkozók', mert abból élősködtök, hogyan szedjen össze valaki 30 milliót hogy ugyanazt megtehesse? Áruld el 1-es mi a baj a szocializmussal? Az, hogy ott azoknak is dolgozni kellett aki a mamahotelt adja ki jó pénzért és a többi 99% nak osztja a pénzt, hogy milyen suták amikor csak az az 1% szerencsés, hogy alá dobnak a szülei egy lakást amit a kommunista rendszerben szereztek amit fikázol? És kiadod 6× os áron? Budapesten egy melós ki se tudja fizetni az albérletet, de nyílván szerintetek (kik ingatlanos gerillaként osszátok az észt), Budapest 100% ának java programozónak kellene lennie és szabadúszó mesterséges intelligencia fejlesztő kutató tudós vállalkozónak, és mert abból a fizetésből meg lehet élni és ha mindenki azt dolgozna senki se panaszkodna mert mindenki megélne.

Nah, lehet vitatkozni. Várom az ellenérveket.

2017. júl. 16. 18:23
 12/17 A kérdező kommentje:

utolsó, teljesen jól látod a lényeget.

teli szájjal szidják a szocializmust hogy ott le volt húzva a mérnök úr is, most meg abból élnek hogy a kommunista öröklakást amit megörököltek méregdrágán kiadják.

Teljese nevetséges ez az egész...

2017. júl. 16. 20:05
 13/17 anonim ***** válasza:
A fajtàtoknak kàr magyaràzni. Mindig keresd a lehetősèget a jobbra. Mindig! Ne csak mondogasd hogy neked mi jàr. Semmi nem jár. Ha akarsz valamit, azèrt te dolgozz meg. Èn èvekig dolgoztam heti 6-7 napokat, napi 10-14 óràkat. Màra van eredmènye! Nem, nem vagyok IT-s, és lakàst sem tettek alám! De ezt nektek nehéz felfogni, mert a fajtàtoknak minden munka nelkûl kell.
2017. júl. 16. 21:37
 14/17 anonim ***** válasza:
72%

"Semmi nem jár. Ha akarsz valamit, azèrt te dolgozz meg."

De, jár. Nekem is jár legalább egy lakás és földterület, és jár az hogy a saját kertemben egy retkes nyulat levághassak, és ne kelljen ahhoz is engedélyt kérni. Mert ahhoz is kell. Az embernek annyi joga nincs. Jár földterület, és az hogy a sajátom azt építek rajta amit akarok, ne kelljen engedély, jár megélhetés, boldog élet, jár szólásszabadság, járnak az emberi jogaim járnak a munka lehetősége, jár a szám is ezekért és joggal, mert nem kapom meg, és nehogy azt mondd, hogy az fair hogy fizetned kell, hogy szabad akaratodból elagyd az országot, hogy nem jár ingyen az útlevél, hogy minden földet privatizáljanak és közterületté nyílvánítsanak, jár a részem a bolygómból, és hogy a területemen azt tegyek, amit akarjak, nekem ne gyere ilyen szöveggel, hogy nekem semmi sem jár, mert nem vagyok rabszolga, cseléd, aki a puszta homokba születik, jogok és tulajdon nélkül és hogy az nekem nem jár. Mert még a Római rabszolgáknak is járt földterület és jog, nem választási, és ház, x év katonai szolgálat után, és egy normális országban ha versz egy jurtát a mező közepére nem tiltják meg, Mongóliában ha akarsz kimész a mező közepén fölállítod a jurtádat, és az a terület a tiéd.

[link]

Ha az államtól nem jár semmi, akkor ne legyen mert marhára fölösleges, és éljetek kommunákban mert úgy több jogotok lesz, nem az hogy nem jár semmi ÉS, belepofázik az állam abba hogy neked milyen engedély kell, ahhoz, amit csinálsz.

2017. júl. 16. 21:51
 15/17 anonim ***** válasza:

Balázs, Balázs, te sz*pni jársz ide...

Ha valaki kap munkást 300 EUR-ért is, akkor annyiért fog kapni. Ennyi annak a munkának az értéke a piacon. Elmúltak az az idők, amikor a munkahely kötelessége volt a jólétedről gondoskodni, te meg dolgoztál egy kicsit, ha kedved tartotta. Neked az előző rendszerbe kellett volna születned, bár szerintem te akkor sem csinálnál semmit, csak szidnád a rendszert.

2017. júl. 17. 15:29
 16/17 anonim ***** válasza:
41%

"Ennyi annak a munkának az értéke a piacon."

Akkor aki magyarországon burgert forgat miért kap negyed annyit, mint aki ugyan ezt teszi 20km el és 1 határvonallal arrébb? Akik kimennek külföldre mosogatni, azok 5× gyorsabban kezdenek mosogatni, hirtelen?

2017. júl. 17. 20:07
 17/17 anonim ***** válasza:
2017. júl. 23. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!