Miért van az, hogy a hírekben állandóan azt szajkózzák, hogy mekkora munkaerőhiány van a kereskedelemben, de mégse veszik fel az embereket?
Mert napi tizenakárhány órában, sz*rért húgyért dolgoztatnák őket és nem hajlandóak normális bért ajánlani, így inkább folyamatosan keresgélnek, olyan után aki kényszerből elvállalja annyiért a sz*rt amit csinálni kell a munkáltatónak.
+ ehhez jön még, amikor a kedves munkaadó:
-nem jelent be
-külső alapján/szájíz szerint válogat
-néha még a kellő munkaeszközöket, környezetet se biztosítja
-"terhes leszel mostanság, nem?" kérdéseket nyomat
-feketén fizet
stb. stb. stb.
Vicces, hogy pont az utolsót pontozták le, pedig ő írta le az igazat:
-azért, mert még nem mindig ébredtek fel a munkáltatók, és felfuvalkodottan válogatnak: "ő nem jó, mert nő/férfi, messze lakik, nem tetszik haja " stb.
pont nemrég hirdettek meg árufeltöltői/kasszás állást egy közeli kisebb coopban, a sorban álltam, mikor 2 jól szituált 20as srác jelentkezett, term. nem kapták meg, mert ott csak nők dolgoznak, most meg a túlterhelt női dolgozóknak néha a férfi vásárlók segítenek
-a másik meg hogy éhbérért robotoló rabszolgát akarnak.
amíg munkanélküli voltam, több olyan helyen is voltam interjún próbamunkán, ahol 3-4 havonta meghirdettek felvételt. hát nem véletlenül. a körülményeket sem teremtették meg, normális bért sem akartak adni, így mindenki lelépett külföldre inkább.
szóval az ok az, h a kedves posztszoci munkáltatók még mindig azt hiszik, találnak egy balfácánt, aki majd éhbérért gályázik egy max. középfokú végzettségű proli főnöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!