Megörököltem édesapám családi vállalkozását, de a család ellenemfordult. Mitévő legyek?
Édesapám meghalt, én az első házasságából született gyermeke vagyok, van egy öcsém, de ő még kiskorú az ő édesanyjával apukám nem kötött házasságot, és élettársi viszonyról sincs semmilyen jellegű papírformájuk. Nagykorú örökösként, csak az én nevem alatt tudták folytatni a vállalkozást, de egy bábnak használnak, nincs tudomásom a bevételről, a kiadásokról (elteszik és utaznak, szórakoznak belőle stb.) illetve azt szeretné édesapám testvére, illetve a párja, hogy viharos gyorsasággal alakuljunk át Kft.-vé így ők is beszállhatnának, miután a vállalkozásban mostmár nem dolgozó vagyok, mint anno, hanem a "főnökük"...
Hagyatéki tárgyalásra még nem került sor, de szeretnének minden vagyontárgyat kivenni belőle, hogy minél kevesebb dolog jusson az örökségbe. Édesapám halála óta eltelt 2 hónap, viszont semmilyen intézkedést nem tettek még (vagy csak nem tudok róla?). Ki tudnak-e forgatni az örökségből, ha ellenem játszanak? Hogy tudok kiszállni ebből az egészből nyertesként, úgy hogy ne bukjak mindent el? Mit tudok tenni én, ha tulajdonképpen az "alkalmozattaim" kezelik az anyagiakat, engem pedig mint egyéni vállalkozót, bejelentettek segédmunkás minimálbérrel? Nincs kapcsolatom a könyvelőnkkel, minden szálat ők mozgatnak, engem pedig minden alól kivonnak.
Kérlek segítsetek, eddig bíztam benne hogy egy család ként tudjuk folytatni, édesapámmal nagyon jó volt a kapcsolatunk szerettük egymást, hirtelen, fiatalon ment el, nem végrendelkezett, de biztos vagyok benne hogy sosem akart volna így kibabrálni velem! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!