Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a véleményed róla hogy az...

Mi a véleményed róla hogy az idei Sziget 7 napos bérletének az ára többe kerül mint 1 havi nettó minimálbér?

Figyelt kérdés

[link]

90 ezres ár..sokkoló.

Ausztriában is olcsóbbak a hasonló fesztiválok, négyszer annyi fizetéssel.

A külföldieknek szól a Sziget csak?

2017. máj. 28. 21:33
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%
70 ezer a szoba? Hiltonban? 45-50-ért teljesen jókat kapni. a bécsi 400-as meg a legalja szoba talán. jókat hasonlítasz, magyarból a drágát, osztrákból az olcsót. trükkös vagy idióta létedre. minimálbéresként a peremen élsz mindenhol, ezt fogd már fel végre. igényeid akkor legyenek, ha nyújtasz is valamit cserébe. ha nem, akkor marad a minimálbér, és az ehhez tartozó szint.
2017. máj. 28. 22:38
 12/26 A kérdező kommentje:

az 50 az a lakbér!!!

arra jön még a rezsi.

Bécsben pedig simán van 400 eurós szoba rezsivel, de jó, legyen 500.

Akkoris marad 600 euró megélni, ami Ausztriában elég megélni.

Koplalni nem fogsz, az fix.

2017. máj. 28. 22:44
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondták ez egy rendezvény, aki akar menni az kifizeti és elmegy. Kereslet és a kínálat találkozása. Lehet hogy ha dupla ennyi lenne az ára akkor is megvennék a jegyeket. Ne a magyar minimálbért vedd alapul, mert a szervezők is tudják hogy sok a külföldi akiknek 300 euró egy táska ára. A magyar átlagember pedig csak akkor menne ha ingyen lenne, de hát ez nem megoldható. Nem nekik szól ez a rendezvény.
2017. máj. 28. 23:22
 14/26 anonim ***** válasza:
23%

A Magya Nagydíjon is emelkedtek a jegyárak.

Nekem csak a pénteki fért bele 10000 Ft alatti áron, pl. 6500 Ft-ért. Na most legutóbb néztem és nem volt pénteki jegy.

Igen, legutóbb vidéken egy állásinterjún bruttó 210 000 Ft-ot mondtam, belengettem a bruttó 250 000-et is, egy nagy cégre hivatkozva, de jól látszott, annak hallatán úgy tettek, mintha nem értenének meg.

Utólag a 210 000 Ft is sok lehetett sajnos...

Ehhez képest elvileg emelkedtek a bérek, elvileg...

OK, akkor diplomás minimálbér vidéke, de 1-2 év múlva mennyit emelkedik? És igen, elkeserítő, hogyha icikepicit "luxusabb" valamire kellene, akkor anyagilag lehalunk.

Ehhez képest a cseppet sem okosabb és tehetségesebb nyugati, velem hasonló korú ismerőseim agyon kirándulják és utazzák magukat Európában.

Jó lenne megnézni pl. Rómát és Párizst... Majd 40 évesen talán. Ha addig nem megy tönkre az ember egészsége az idegben és a gyenge orvosi ellátásban, rossz minőségű élelmiszerekben.

2017. máj. 28. 23:27
 15/26 anonim ***** válasza:
47%

Vidékről, ha 10 000 Ft a jegy és 10 000 Ft az útiköltség, két fő kajával simán elkölt egy napra 50 000 Ft-ot Budapesten. Ez barátok közt is egyikőjük nettó havi fizetésének harmada jó esetben. Rosszabb esetben kb. a fele.

Kérdés egy fiatal párnak belefér-e a havi pénzük 1/4 - 1/6 részének elköltése egy napi kirándulásra?

Évente 1-2, pár alkalommal beleférhet, de két - három havonta nem.

2017. máj. 28. 23:33
 16/26 anonim ***** válasza:
Ez sokkoló, ez semmi, azon csodálkozom, hogyhogy nem 190 ezer.
2017. máj. 29. 03:27
 17/26 anonim ***** válasza:
72%

Ha igazán Senior Java developer lennél akkor ez sima ügy.

De te nem vagy az.

Minimàlbérrel ne legyen igényed vagy lehet de nyújts érte valamit.

2017. máj. 29. 17:00
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

17.: Ez az, menjen az "ige" hintése, mindenki annyit "ér", amennyit éppen keres...

Csakhogy ezért az elszólásáért még Lázár János is nyilvánosan bocsánatot kért!

Ugye nyugaton szerencsés esetben, akár 5-10-szer annyit is kereshet valaki, mint itthon, aztán, akik a fenti szlogent terjesztik, rádöbbentek, hogy akkor ők is s@rt érnének.

2017. máj. 29. 19:06
 19/26 anonim ***** válasza:

Kicsit elmaszott a tema a szigettol... egyet ertek azzal, hogy ha nem telik akkor nyilvan nem megy az ember. De eleg szomoru, hogy minimalberbol nem engedhet meg maganak az ember egy kis szorakozast. Persze van mas szorakozas is, de a sziget jegyar eleg kozelrol surolja a minimalbert. Kulfoldon dolgozom, amikor minimalbert kaptam itt, ha nagyon akartam, elmehettem volna akarmilyen koncertre. Es meg csak meg se kellett volna huznom sorosan a nadragszijat. Szerintem ezen van a hangsuly.

Ha meg mar ennyire elkolbaszoltunk a sziget tematol, akkor csak megemlitenem zarojelben hogy pl a lakas/haz arak is eszmeletlen elvannak szallva otthon. Most veszunk hazat (kulfold). Csaladombol mas is most vesz hazat de otthon. Az otthini hazat teljesen fel kell ujitani es tobbe kerul mint amit mi veszunk. Tudom, nem szabad atszamolni, de ha a fizetesekhez viszonyitok, nemtudom hogy engedhet meg maganak az ember hazat/lakast otthon.

Arrol nem is beszelve, ha pl haza megyek par hetre, olcsobb a jegy mintha otthonrol vennem ide. Rohejes. Vagy inkabb szomoru.

Nem ITs vagyok, de csak erettsegim van meg egy 2 eves semmit nem ero tovabb kepzes. A szakmat amiben dolgozom szeretem, de otthon nem kaptam volna meg a lehetoseget papir nelkul, hogy ebben dolgozzam. 18 evesen dontse el az ember mi legyen a szakmaja ugy, hogy eleteben nem dolgozott benne, azt se tudja eszik e vagy isszak. 18-20 evesen meg se fordult volna a fejemben hogy azt akarom csinalni amit most. Nem csidalom hogy ennyi kerdes van itt diplomasoktol hogy fogalmuk sincs mihez kezdjenek.

Jaj de elkalandoztam:) Mindegy, csak kiakartam irni magambol

2017. máj. 29. 19:34
 20/26 anonim ***** válasza:
71%

SeniorJavaDeveloper-> külföld-> Ausztria-> FIzetés-> MINImálbér-> ALBÉRlet!

Üdv újra köztünk, BALÁZSKA!!!

2017. máj. 29. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!