Ha valaki elhagyja a bankkártyáját?
Tételezzük fel, hogy van egy idiòta, aki elhagyja a kártyáját, kap ròla értesítőt, hogy leadták, nem megy be érte 13 hònapig, a pinkòdját is elfelejtette... akkor annak az idiòtának milyen következményekkel kel számolnia? Ja, az értesítőt is elhagyta.
OTP junior.
Csak elmééééleti jellegű kérdés😶😶😶
Az idiòta előre is köszöni a válaszokat!
Többféle következménye is lesz/lehet.
Ami biztos: a bankkártyához tartozik egy bankszámla, amin a pénzed tartózkodik. Ha leadták a kártyát, akkor a bank nagy eséllyel automatikusan letiltja, s ezzel egyidejűleg beterheli a számládat a kb. 10 ezer ft-os letiltási díjjal. Aztán, a számlavezetési díj (ha van) tovább terhelődik a számládon - attól, hogy nem használod a kártyát, a számlavezetés még felszámolódik.
Ha nincs pénz a számládon és nem is érkezik rá, akkor mínuszba kerül ezektől - ezt viszont egy idő után - ha nem érkezik pénz - átadják követeléskezelőnek + felmondják a szerződésedet.
Ami nem biztos, de lehet, hogy megtörtént:
- aki megtalálta a kártyát: Paypass-os fizetéssel mínusz 5 ezer ft-ig le tud menni, akkor is, ha nincs pénz a számládon.
- a kártyán szereplő adatokkal akár az összes számlán lévő pénzedet le tudja/tudta vásárolni az interneten
Végkövetkeztetés: az idióta menjen be az OTP-hez a számlaszám ismeretével (a kapott szerződésben benne van), - ha nagyon nincs meg, akkor talán elég egy személyi és lakcímkártya - és feltétlenül tudakolja meg, hogy mi a történés, azaz hol tart a bankszámla és mik a következő lépések.
Ha valaki homokba dugja a fejét vagy nem foglalkozik a dolgokkal, attól még a dolgok megtörténnek (pl. tartozás átadása követeléskezelőnek).
Köszönöm!
Meglepetés: én vagyok az az idiòta:s
"OTP Junior kártyaletiltási díj 500 forint körül van, nem 10000."
Köszi, nem tudtam... (2-es vagyok)
Akkor ez diszkrimináció, kérem!! :D :D
A felnőttek meg fizessenek, mint a köles... :-(
"Kérdező: meglepetés - én vagyok az idióta..."
Ki hitte volna...? :-) Egyébként épp azért írtam, hogy utána kéne nézni, nehogy kellemetlen meglepetés érjen - végrehajtás, letiltás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!