Kotelezheto-e valaki arra, hogy 1 hetre elhagyja a hazat?
A szerzodesemben az all, hogy koteles vagyok bel es kulfoldi munkakra. Az viszont nincs beleirva, hogy ott is kell aludnom.
Ennek ellenere kotelezo jelleggel szamtalanszor lekuldenek 1-1 hetre, ugy hogy idegennel kell aludnom es a sofor pedig mindent tud, csak vezetni nem (nem hivatasos sofor)
Mit tudok tenni ez ellen? Mennek munkaugyibe?
Persze, ez a cel, de egyelore nincs mas munkalehetoseg.
Addig nem tudom oket valahogy "sarokba szoritani"?
Nem tudom mekkora a távolság az otthonod és a belföldi ottalvós és a külföldi munkák helyzíne között. De kíváncsi lennék, hogy pl Mátészalkáról Frankfurtba hogyan oldanád meg az otthonról bejárást.
Egyébként arra valószinűleg nem vagy köteles, hogy a kollégáddal utazz illetve vele lakj (persze nem ismerem a pontos szerződésedet, amit elolvastál, megértettél és aláírtál). Szrvezheted tehát magadnak az utat és a szállást, de mivel a munkahelyed amúgy megszervezi mindkettőt, te ezt visszautasítod, így ezek az utak és szállások a te zsebedből kell menjenek.
Sarokba szorítani???
Aláírtál egy szerződést, hogy akár külföldön is dolgozol. Akkor mit gondoltál, amikor aláírtad? HOgy oldják meg?
Egy megoldás van. Te vezeted a kocsit, és naponta hazajársz. (Bár akkor aludni nem marad időd) De nem kell ott aludnod ha nem akarsz. Csak a munkában kell megjelenned munkaképes állapotban. Viszont ők meg nem kötelesek 4*-os szállodában szobát bérelni neked...
Van még egy megoldás: felmondasz.
Nos, mikor felvettek ez az egesz dolog meg "kicsit" mashogy zajlott..
Mindenesetre koszonom a valaszokat!
"A szerzodesemben az all, hogy koteles vagyok bel es kulfoldi munkakra."
Akkor mi volt kicsit másképp?
Konkretan az, hogy mikor felvettek kivaltsag volt az hogy kulfodlre megess, most pedig uj fonok van es mehetsz minden faluvegi lebujj szarba.
De a kerdesemre megkaptam a valaszt, koszonom
Nekem az van a szerződésben, hogy köteles vagyok felettesi utasításra bevetésre járni. Aláírtam. 4 éve nem volt ilyen, most elkezdtük. Szerinted? Benne volt, tudtam mit vállalok, hát most menni kell. Megyek.
Tehát kötelezhetnek rá... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!