Hogyan hozzam a főnököm tudtára, hogy az SAP amiben érdemben lehet dolgozni, adatokat letölteni az nem ezen a felületen zajlik?
Ma kezdtem egy cégnél, a korábbi munkahelyemen SAP-ban zajlott minden folyamat, én is abban könyveltem. Felvettek kontrollernek egy céghez, ahol egy nem is oda illő, a közigazgatásban használatos rendszert használnak, amelyből csak teljesen favágó módszerekkel tudnak kinyerni adatokat. Közben kiderült, hogy engem azért vettek fel, mert felvásároltak egy céget, amely SAP-ban dolgozott, de ők nem értenek hozzá és nekem kellene belőle adatokat kinyernem, illetve a későbbiekben is az én feladatom lenne a cégrész terveinek elkészítése, elemzése.
Délelőtt hívatott is a főnök, hogy belépett az SAP-ba, akkor lássak neki a munkának. A probléma: Eddig 3 cégnél is SAP-ban dolgoztam, mindenhol ugyanaz volt a felület, tranzakciós kódok alapján voltak elérhetőek az egyes műveletek. Ma más volt: Mivel az ő gépeiket nincs SAP így az ország másik felén lévő cégrész telephelyén lévő távoli asztali számítógépre csatlakozott át, onnan jelentkezett be és lényegében egy, az SAP adminisztrációs felülete jött csak be. Mivel ezzel a felülettel még nem találkoztam, mondtam neki, hogy én ebben nem tudok dolgozni. Felhívta az informatikust, hogy az SAP-nak van-e több fajtája, mire ő mondta neki, hogy van. Mivel a főnök nem ért az SAP-hoz így hiába mondtam neki, hogy én ezt a felületét nem ismerem, csak erőltette, hogy mondjam meg neki mire kattintson, honnan tudja kinyerni az adatokat. Végül ismételtem neki, hogy nem tudom, próbáljon meg belekattintani az egyik ikonba, nézzük meg mi történik. Hajtogatta, hogy miért állítottam, hogy értek az SAP-hoz, ha nem - feltehetően ő még sosem látott SAP-t- majd nagy nehezen sikerült meggyőzni, hogy rákattintson az egyik fülre, mire kijött, hogy hozzáférés megtagadva. Végigkattintotta az összeset, mindenhol meg volt tagadva a hozzáférés, így "megmenekültem". Szerintetek hogyan értessem meg vele, hogy az SAP, amiben érdemi munkát végeznek az alkalmazottak nem ilyen felületen fut, tranzakciós kódokkal működik, én pedig nem vagyok informatikus?
"az SAP, amiben érdemi munkát végeznek az alkalmazottak nem ilyen felületen fut, tranzakciós kódokkal működik, én pedig nem vagyok informatikus"
Így. Hozzáteeném, hogy fogja fel, ez nem az SAP, ezzel nem lehet lekérdezéseket végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!