Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Domain név bejegyzés, szabadalom?

Domain név bejegyzés, szabadalom?

Figyelt kérdés

Milyen jogi következményei lehetnek annak, ha bejegyzek egy olyan domain nevet, ami rendkívül hasonlít már egy meglévőre?

Pl:

sargakorte.hu és zoldkorte.hu

Egyáltalán hol lehet kikérni az éppen aktuális szabadalmakat?

2017. máj. 6. 02:16
 1/2 A kérdező kommentje:
Természetesen a fenti két domain nevet csak példaként említem.
2017. máj. 6. 02:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Ami nincs levédetve, azt levédetheted, tudtommal ezzel kapcsolatban nincs szabályozás.

Egy megkötésről tudok: sokan csinálták azt régen, hogy nagyobb cégek neveivel vettek meg domain címeket. Mondjuk Józsi megvette a samsung.hu-t. Ha Józsi ezután felajánlotta a Samsungnak, hogy tessék, én eladom ezt neked, jó drágán, akkor a Samsung perelhetett, hiszen gyanítható, hogy csak "befektetés" miatt vette meg a domaint. Ha viszont a Samsung kereste meg Józsit, hogy neki kéne az a név, akkor nem lett belőle baja Józsinak.

Amúgy régen nagy divatja volt annak, hogy mindenféle zöldség meg gyümölcs nevét lefoglalták, hogy majd jót kaszálnak rajta, aztán a nagy francokat :D

Iránymutatóként azt tudom mondani, hogyha a hasonlóságnak van logikus magyarázata (pl. rövidítés így jön ki) és nem nyerészkedni akarsz a címen, akkor nem lesz belőle bajod se most, se később.

2017. máj. 6. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!