Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » TB - Kulfoldrol hazakoltozes:A...

TB - Kulfoldrol hazakoltozes:A nav jogosan ker penzt?

Figyelt kérdés
Ket napja hazajottem Angliabol,ott oktoberrel vege lett a munkaviszonyomnak,es azota nyaraltam.Vissza akartam jelentkezni a TB-be,es azt mondtak nekem,oktober-es aprilis kozti idore kell befizetnem tb-t az orszagnak.Jogos ez?Ha itt se vagyok,ki vagyok jelentkezve,akkor mi alapon kernek ok penzt?4eve kozom nem volt az orszaghoz,s erre kell hazajojjek h le akarnam huzni.Ha en felmondok valahol,es nyaralok 1evet,es utana ugy dontok,hogy hazajovok akkor 1evnyi tb-t fizessek be az allamnak?Tud valaki esetleg pontos torvenyt erre?Mert en nem fogok azert fizetni,ha itt se lakok

#Anglia #átverés #külföld #költözés #TB #OEP #NAV #insirance #lehuznak penzzel
2017. ápr. 29. 03:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Akinek bejelentett lakcíme van itthon, annak kell fizetni, de semmiképpen nem kell duplán fizetni, 2 országban.

Bizonyára nem értesültek róla, hogy nem volt itthoni lakcímed vagy máshol fizettél.

2017. ápr. 29. 07:36
 2/3 anonim ***** válasza:

A tb. törvény a belföldinek minősülő polgárokra is vonatkozik.

Belföldi a Mo. területén a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI törvény szerint bejelentett lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár, a bevándorolt és a letelepedett jogállású, valamint a menekültként vagy oltalmazottként elismert személy, a hontalan, stb.

Tehát ha magyar állampolgár vagy és van Mo-n bejelentett lakcímed (akár csak településszintű is), már vonatkozik Rád a tb. törvény.

1997. évi LXXX. törvény...

2017. ápr. 29. 20:17
 3/3 A kérdező kommentje:

akkor well done..megint.

koszonom a valaszt

2017. ápr. 29. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!