Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha 3 nap próbanap után nem...

Ha 3 nap próbanap után nem akarnak fizetni mert otthonról szóltam hogy nem megyek többet akkor mi van?

Figyelt kérdés

Dolgoztam 3 próbanapot egy cégnél ahol úgy egyeztünk meg, hogy ez majd beleadódik az első fizumba. Azonban elkezdtek velem szívózni mert alapból részmunkaidős melót kerestem mert mást is csinálok és lett belőle napi 9 óra. Ezt a békát valahogy lenyeltem volna. A 3 nap leteltével megegyeztünk, hogy akkor jövök másnap is. Azonban este kaptam egy másik lehetőséget ismerőstől ami szimpatikusabb számomra és másnap mentem is. Előtte írtam nekik, hogy bocsi de mégsem vállalom. Még ha nem is a legkorrektebb abban maradtunk, hogy 3 nap elteltével dönt mindkét fél.

Most nem akarják kifizetni a 3 napot mert, hogy nem korrekten hagytam ott őket. Beszéltem ügyvéddel, hogy mivel van írásos bizonyíték, hogy dolgoztattak ezért kötelesek fizetni. Nem hagyom magam. Valakinél volt hasonló? Ilyenkor inkább fizetnek vagy vállalják a következményeket?

2017. ápr. 28. 16:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Perre nem érdemes vinni, mert többe kerülne a leves, mint a hús. De egy kölcsönös megegyezést ki lehet alkudni.
2017. ápr. 28. 19:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Többször jelezve volt már a hasonló kérdéseknél, hogy próbanap nem létező jogi dolog.

Próbaidő van, amit a megkötött szerződésbe bele kell foglalni, ha próbaidőben állapodott meg a két fél.

Próbaidő alatt azonnali hatállyal, indoklás nélkül megszüntethető a munkaviszony. Minden ledolgozott időre számfejteni kell a bért, és köteles a munkáltató kifizetni.

A Te fura helyzetedtől függetlenül - szintén többször jelezve volt már - nem ügyvéd, vagy per kell, hanem panaszt kell benyújtani a "munkaügyi felügyelőségen". Ők az illetékesek munkaügyi problémák esetén. Utána jön csak a pereskedés, ha egyáltalán addig eljut az ügy.

Itt találod őket. A cég székhelye szerint illetékes hatóságnál kell panaszt tenned. Kivizsgálják az ügyedet, és kötelezik a munkáltatót a bér megfizetésére.

[link]

2017. ápr. 29. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!