Van olyan autósiskola, ahol elfogadják a szép kártyát?
Az elsőnek: Mi az hogy "miért kértem szép kártyát" ?! Csomagok voltak, amiből lehetett választani. Még a szépkártya tűnt a leghasználhatóbbnak, a vendéglátós részt rendszeresen felhasználom. (most sorolhatnám, például volt egészségpénztár -amit megint csak nem sokra tudok használni, egészséges vagyok, önkéntes nyugdíjpénztár, amit ugyanúgy államosíthatnak mire 35-40 év múlva nyugdíjba megyek ha lesz még akkor ilyesmi, Erzsébet kártya kultúra számla,amivel nem lehet moziba menni a színház meg nem a kedvencem, meg a lakáshiteles cafeteria - de ki az a bolond manapság aki hitelt mer felvenni beláthatatlan 5-10-20 évre... Igazán többre mennék ha az adó levonása után megkapnám a pénzt azt kész. Vagy ha legalább komolyabb átjárás és szélesebb elfogadási témakör lenne. )
És a cafeteria összege miatt minden zsebbe jutott, most szerveztem le a testvéreméknek egy nyári strandbérletet a szállás zsebből, meg adtam anyámnak társkártyát hogy költsön belőle. Ja, meg nekem nincs saját családom amivel welnessezni kell menni meg pénzt költeni, nem is akarok (hol lenne arra időm meg türelmem).
Szóval a szépkártya hibás döntés volt felhasználás szempontjából, de a többi opció se volt jobb.
A kérdés inkább arra vonatkozott volna, hogy fel lehet e használni a kártya tartalmát olyasmire, aminek haszna is van a későbbiekben, és kell hozzá a szabadidőmből.
Nem igazán értem. Idéntől lehet kérni kedvezményesen évi 100 ezer készpénzt cafeteria-ban. Azt már tényleg bármire használhatod. A SZÉP kártyán tényleg csak a vendéglátás zsebnek van értelme, de Erzsébetből nem kérhettél étkezési zsebbe? Mert arról kb. minden boltban tudsz venni kaját.
Én a hiteltörlesztést is igénybe vettem, bár az igaz, hogy elég sok bürokráciával jár, de legalább teljesen adómentes. De azt mondod, nincs lakáshiteled, mert bizonytalan világban nem akarsz hitelt fölvenni. Érthető, én is visítva vállaltam be, pedig az átlagtól eltérően nem 30, csak 15 évre vettem fel.
De ha nincs lakáshiteled, akkor:
- Albérletben vagy? Ugyanannyiba kerül, mint a hitel és még a sajátodnak se érzed a kéglit.
- Szülőknél laksz? Egy idő után nagyon terhes lesz, nem csak nekik, neked is.
- Örököltél vagy készpénzért tudtál venni? Akkor pedig egy nagyon szerencsés szűk réteghez tartozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!