Szerintetek nem szánalmas hogy büszkélkedik a kecskeméti Merci gyár hogy mennyi autót gyártanak, egy melós meg náluk egy 10 éves Mercit se tud vennI?
Nevetséges ez az egész.
Élvezkedik a német nagytőke hogy mi olcsón is dolgozunk neki.
"EU-s szintre emelnéd a béreket, bezárna itt minden és átmennének Romániába."
a magyarokat 27 éve ezzel ijesztgetik.
Kicsit már unalmas nem gondolod?
12:
Először is válasszuk szét a gyári betanított munkást a gyári szakmunkástól. A németeknék ugyanis utóbbiból sokkal több van, mivel sokkal jobb szakképzésük van, jól működő duális képzéssel, így a pályakezdők azon része, aki nem a gimnázium->egyetem vonalon mozog, valódi szakmája van, nem az a "három szakmám van, és mégsem találok állást" típus itthon, akinél a szakma valami okj-s gyorstalpalót jelent.
A betanított munkásoknak meg lehet, hogy lehet autója ott, de azért jellemzően nem Mercedes, és 10 éves sem, mert ott egy régebbi kocsi fenntartása sokkal drágább, mint nálunk, nem véletlenül adják el, és viszik a nepperek keletebbre, ahol olcsóbb a szerelés.
Megint részeg vagy.
Igyal mar vizet is Balàzs.
Bazzeg,hiàba mondjuk egy melós a hierarchia alja,kutyàt nem érdekli,dolgozz paraszt örülj van melód,ha jobbat akarsz akkor tanulj két beb..szàs között mérnöknek és tudsz venni komoly autót is,nyilvàn nem àrtha jozanul jàrsz dolgozni.
Sõt tovàbb megyek a kinti fejlesztõk mind 5-6-os BMW-el toljàk ami nem 10-n éves.
Csak õk tették érte.
Sõt még jobbat mondok,BMW-nél adnak céges zsír új verdàt benzin kàrtyàval egy fejlesztõnek.
Időpont ma 07:42
En dolgoztam a rastatti merci gyarban lattam milyen autokkal jarnak az egyszeru betanitott (akar magyar) munkasok. Nem suzukival es zsigulival... volt ott audi, bmw, es meglepo modon merci is... Mitol olyan hihetetlen, hogy egy ketkezu betanitott munkas egy mercit vegyen? Megha hitelre is veszi. Es? Sok nemet is igy csinalja. Szamolj egy kicsit. Ha keresel netto 1500-at, es meg van mellettes valaki (pl feleseg) aki hazavisz egy ezrest, ebbol nehogy mar ne tudj hitelre egy jobb autot venni.
17:
1000+1500 nettóban az nem sok pénz, ha abból Mercit tartasz fenn, akkor nagyon túlköltekeztél. Nyilván ott is akad néhány kivagyi ember, aki nem tudja kezelni a pénzét, de érdekes módon a németek nagyon sok nem prémium kocsit is megvesznek, messze nem igaz, hogy ott mindenki Audival, BMW-vel vagy Mercedes-el jár. Ha hitelből veszed, akkor még gazdagabbnak kell lenned, hiszen akkor a kamatokat is ki kell fizetned, persze ha teszel a jövődre, akkor lehrt, hogy simán beleeugrassz.
Speciel én itthon jobban keresek, mint az általad említett, de messze nem az én szintem egy új Mercedes, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!