Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van-e itt olyan akit, vagy...

Van-e itt olyan akit, vagy akinek ismerősét megkárosított a "Kairos" piramisjáték?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Csak olyanok szóljanak hozzá, akik tudják mi ez. Sajnálatos módon a családomon belül történt. Alig, hogy egy nagyobb összeghez jutott, egyik ismerőse rábeszélte, hogy ez milyen csodás dolog. Az illető kb egy éve tagja volt (többeket is beszervezett), mert fizetett, csak ugye mint lenni szokott: Egy ideig. Jót akart, de pofáraesés lett a vége. Szánalmas, hogy még mindig védi a "céget", de nagyon sajnálom, hogy a sok pénz, ami a családtagomé volt, most elúszott. Persze, ostoba volt, lehetne jelzőket használni, hogy "csak a barmok dőlnek be", de mikor egy közeli ismerős, akiben megbízol, bizonyítékai vannak arról hogy fizet, simán beletudja rángatni az embert, pláne ha az illető még bizalams is tud lenni.

Nem kérek a személyes sértésekből, mert nyilván igaz, de itt arra lennék kíváncsi, van-e itt hasonló, akit így át*a-*-tak, van-e valami módja annak, hogy a pénzt visszaszerezzük? Tudom, hogy nagyjából esélytelen, de van-e mégis olyan szerv, akihez fordulni lehetne?

2017. ápr. 21. 00:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#9 Piramisjáték illegális, MLM viszont nem.

MLM esetén az a különbség, hogy ott van termék, aminek az eladása a cél, csak a reklámozás direkt marketingbne megy. Nagyobb MLM hálózat pl. az Amway , nem illegális és kapsz valódi terméket a pénzedért, sokan jártak úgy, hogy a a kezdőcsomag is rajtuk maradt, de legalább jó 5-6 évig nem kellett szappant és fogkefét meg fogkrémet vásárolni, mert tele volt vele a sufni :)

Piramisjátéknál meg nincs valódi termék vagy ha van is csak álca, nem annak eladása a cél min a Kairosnál is, a tárhely bérlet csak kamu semmi ilyesmi nem történt, nem használta senki a tárhelyet amit elvileg bérbe adtál. És ez még jó is volt, most képzeld el, hogy a rendőrség kopogtat majd az ajtón, hogy a te gépedről terjesztettek mondjuk pedofil tartalmat, vagy bombarecepteket.

Ott az a cél csak, hogy minél többen lépjenek be és az ő pénzükből, mait befizetnek el lehessen tartani a tagokat, aki az elején lép be az jól jár, mert kapja a jutalékot sokáig, de aki már később sokadik szintjén sosem termeli ki nála, mert elfogynak a balekok, az exponenciális növekedés miatt.

A piramisjáték őse az a biciklikereskedő votl a 19. században, aki egy faluban bicikliboltot nyitott és úgy reklámozta magát, hogy a 10 egységbe kerülő biciklit 13-ért meg lehetett nála venni és akokr adott 5 kupont amit ha a vásárlók beváltottak mikor váásroltak, mert te rábeszélted őket ,hogy a bicikli milyen jó dolog és nekik is kell, akkor kupononként 1 egység pénzt visszakaptál, így végül is 8 egységét olcsóbban lett biciklid. Akik először vettek biciklit ezzel jól jártam pl. az első 10 vásárló még könnyűszerrel talált 5 embert a faluban, aki beváltotta a kupont, de ők már nehezebben ,mert már többeknek volt biciklije, akik meg utánuk mentek már egyáltalán nem.

2023. aug. 28. 15:15
 12/12 anonim ***** válasza:

#1 Reklámosokra emlékszem, azt csináltam én is, anno. Rengeteg ilyne cég alakult, de fizetni csak 1-2 tudott pl. a Spedia sokáig megvolt, de sok ajánlottal is kellett jó egy év mire egy 40 dolláros csekk összejött.

Volt két magyar cég is sokpenz.net meg valami forintos, arra már nem emlékszem pontosan, végül egyesültek, de így sem ment a dolog, élesben sosem indult el, naná, hogy nem is fizettek, asszem még a programot se sikerült összehozni, ami majd mutogatja a reklámokat a képernyő tetején.

De itt legalább pénzt nem bukott senki, mert nem kellett egyiknél se befizetni. Viszont adathalászatra jó volt lehet ez is volt a cél eleve, majd 10 ezren regisztráltak, szóval volt ennyi név e-mail cím, lakcím stb. amit már jó pénzért eladhattak valami marketinges cégnek, hogy teletömjék spamekkel a tényleges meg az online postaládádat is.

Apropó a KMD megvan? Az volt még hasonló, Keresd Magad Degeszre ott az volt az alpa koncepció, hogy regisztrálj náluk, ajánld ismerőseidnek ők is alád és majd ha már elég nagy hálózatod van, akkor így egyszerre dobnak be egy MLM-be, és akkor pikpakk meglesz a hálózat, sok szint, pozíció, meg tudom is én mi és majd egyből tejelnek. Dagobert Bácsi néven voltam benne egy másra nem használt e-mail címmel. Mikor jöttek a fizetős ajánlatok, akkor hagytam ott, nem fizettem elő semmire

2023. aug. 28. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!