Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van-e itt olyan akit, vagy...

Van-e itt olyan akit, vagy akinek ismerősét megkárosított a "Kairos" piramisjáték?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Csak olyanok szóljanak hozzá, akik tudják mi ez. Sajnálatos módon a családomon belül történt. Alig, hogy egy nagyobb összeghez jutott, egyik ismerőse rábeszélte, hogy ez milyen csodás dolog. Az illető kb egy éve tagja volt (többeket is beszervezett), mert fizetett, csak ugye mint lenni szokott: Egy ideig. Jót akart, de pofáraesés lett a vége. Szánalmas, hogy még mindig védi a "céget", de nagyon sajnálom, hogy a sok pénz, ami a családtagomé volt, most elúszott. Persze, ostoba volt, lehetne jelzőket használni, hogy "csak a barmok dőlnek be", de mikor egy közeli ismerős, akiben megbízol, bizonyítékai vannak arról hogy fizet, simán beletudja rángatni az embert, pláne ha az illető még bizalams is tud lenni.

Nem kérek a személyes sértésekből, mert nyilván igaz, de itt arra lennék kíváncsi, van-e itt hasonló, akit így át*a-*-tak, van-e valami módja annak, hogy a pénzt visszaszerezzük? Tudom, hogy nagyjából esélytelen, de van-e mégis olyan szerv, akihez fordulni lehetne?

2017. ápr. 21. 00:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

Sajnos esélytelen. Ez pont olyan, mint az Emgoldex vagy mi. Aztán volt egy másik hasonló amikor reklámokat kellett megosztani és hasonlók. Mind messziről bűzlött, de sajnos nincs mit tenni. Ahol nincs valós termék a hálózatban az mind átverés és sajnos az emberek túl buták ahhoz, hogy megértsék ezeknek a működését. Később meg már úgyis mindegy.

Mivel beazonosíthatatlan, hogy honnét is indult az egész, ráadásul úgy tudom, hogy orosz szálakból indult így totálisan nulla az esély bármire is. Ez van ez a tanulópénz sajnos.

Feljelentést lehet tenni, de sok értelme nincs.

2017. ápr. 21. 00:35
 2/12 anonim ***** válasza:
53%

Nézd meg, mennyi kérdés van ezzel kapcsolatban.

Esetleg, ha taláűlsz közte olyant, aki vett belőle, írhatsz neki, hogy mi van vele, őt is átverték-e?

https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=kairos

2017. ápr. 21. 05:34
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

jól pofánvágni az ismerőst, aki belerángatta...pláne, ha még mindig állítja, hogy nincs itt semmi gáz.

szánom én a buta embereket, akik mindig elhiszik, hogy lehet hátradőlve, semmittéve pénzt keresni, de sokkal nagyobb g_ci az, aki az ilyen embereket kihasználva toboroz...de nem lehet jogilag mit tenni, azért nincs erre szabály, mert "őt is átverték", nem vonható felelősségre...pedig én örülnék, ha mindenki, aki akár 1 embernek is ajánl valamit, ugyanúgy büntethető lenne.

sokszor írtuk itt az oldalon is, egy jótanács ilyen esetekre.

ha valaki kihagyhatatlan befektetést ajánl nekünk, közöljük csak vele bátran, hogy "rendben. benne vagyok, viszont a kezdőösszeget fizesd be nekem. ha váltig állítod, hogy ez akkora lehetőség, akkor azt a pénzt visszakapod, mit veszítenél?"

egyből elhúzza a belét :D

2017. ápr. 21. 07:15
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem sem tud tenni semmit, de remélem tanul az esetből. Legelőször pont ebből kellene levonni a megfelelő következtetést:

"Persze, ostoba volt, lehetne jelzőket használni, hogy "csak a barmok dőlnek be", de mikor egy közeli ismerős, akiben megbízol, bizonyítékai vannak arról hogy fizet, simán beletudja rángatni az embert, pláne ha az illető még bizalams is tud lenni. "

Nem, semmi pluszt nem jelent, hogy egy közeli ismerős mit ajánl. Az ajánlásokkal mind egyéni, mind társadalmi szinten csak baj van. A magyar emberek többsége mindent ismerősi ajánláson keresztül intéz, ismerős ajánljon szerelőt, orvost, fodrászt, stb., stb. Holott ajánlani a legtöbb ismerős vagy önös érdek, vagy mindössze egyedi tapasztalat alapján fog tudni, egyik sem jelent semmit. Utána kell járni a dolgoknak, az jelent valamit. Ha az ismerősöd egy kicsit is utánajárt volna, ha csak 1 órát szánt volna rá, nem járt volna így, mert ez a történet ezer sebből vérzett. Mind informatikai, mind pénzügyi, mind marketing, mind józan paraszti ész szempontjából.

Javaslom még a kiszamolo.hu oldal cikkeinek olvasását (általában, de amúgy a Kairosról is írt, jóval a bukta előtt).

2017. ápr. 21. 08:39
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Mikor a botanoosokat figyelmeztettem, minden magyar fórumról kitiltottak. Kaptam kb. 200 emailt melyben részletezték a hívők, hogyan fognak megölni, nem vagyok magyar, ha ellene vagyok, hazaárulóztak, stb.

Gold MLM-el és a kairosszal is lefutottam ezeket a köröket, jelenleg ott tartok, hogy soha többet senkit nem fogok megvédeni önmagától, meg a sok újraregisztrálás is elveszi az időmet :)

2017. ápr. 21. 09:46
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Nekem is ilyen tapasztalataim voltak fórunokon. Stocklandyardon anno az egyik kezelt számlás szolgáltatásnál figyelmeztetett pár ember másokat, hogy baj lesz (a le nem zárt pozíciók veszteségeit elrejtette a rendszer, ezért már felét sem érte a befektetésük a valóságban), azok durván elküldték a francba, mikor bebukták, még akkor is a figyelmeztető embereket anyázták. Ezek ugán én is azt mondtam, hogy ezek megérdemlik. Ezen "átvert" emberek nagy része hatalmas öntudattal nyomja, egyáltalán nem szánalomra méltóak. Ugyanezt tapasztalom a homeopátia, oltásellenesség, ezotéria, alternatív gyógymódok, lúgosítás, stb., stb. híveinél is. A hülyeség általaban végtelen magabiztossággal jár.
2017. ápr. 21. 09:51
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

Vegyétek fel velük a kapcsolatot, biztos vagyok benne, hogy el tudnak igazítani, esetleg van csoportjuk a károsultaknak, hogy közösen érvényesítsék a jogaikat - már amennyire lehetséges:

[link]

2017. ápr. 21. 11:57
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

# 3

A piramisjáték szervezése bűncselekmény. Például ha te csak belépsz azért nem büntetnek meg, de ha akárkit beszervezel onnantól kezdve már büntethető vagy. (Lennél, ha működnének a törvények.)

Egyszer kellene a piramisjáték szervezőket sittre verni zéró toleranciával, annak talán lenne valami foganatja.

2017. ápr. 22. 14:22
 9/12 anonim ***** válasza:
48%

hát igen, így lenne a jó, de a kiskapuk miatt könnyű kikerülni a felelősségre vonást.

tudjuk, ha van szolgáltatás/termék, amit a befizetésért cserébe kapunk, akkor az legális.

viszont mivel az ilyen kiskapukat csak úgy lehet bezárni, ha az egyébként tényleg legális mlm alapú cégeket is ellehetlenítenék.

meg persze az emberi hülyeség ellen sem lehet védekezni. ha egy kiskapu bezáródik, találnak másikat.

mostanában a tippmix tanácsadós prémium csoportok lettek divatosak.

hasraütés szerűen küldenek havi 10-20ezerért napi 4-5 tippet, de azért odaírják, hogy ők a tippekért nem vállalnak felelősséget, sőt maga a cég is tanácsadócégként működik, tehát teljesen legálisak...nem lehet belekötni sehogy sem...és akármilyen nyilvánvaló, hogy a pénzért gyakorlatilag nem kap az ember semmi biztosat, mégis befizetnek rá...utána még raknak is a tippekre, és csodálkoznak, hogy nem jön be...:D

2017. ápr. 22. 14:31
 10/12 Ez a nevem! válasza:
50%

Sziasztok!

Sajnos én is bedőltem a Kairosnak. 2016 októberben regisztráltam. A Nyisztor Vilmos fel is vett az akkor még működő Kairos Skype csoportba, ahol kapcsolatban tudtam lenni más bent lévő emberekkel, akik segítő készek voltak és amikor tudva volt hogy a cég nem fizet senkinek sem, egyre nagyobb feszültség keletkezett. A Nyisztor Vilmos a csoportból sok embert kirakott (köztük engem is) ok nélkül!! Ami azért furcsa, mert minden lehetőséget megszakított hogy a továbbiakban kapcsolatban maradhassak. Csupán 37 embert tartott benn a csoportban ez a szemét láda, akikkel szerintem benne vannak ebben az egészben, akik lehúzva mások pénzéből nyaralgatnak Dubai-ban és ki tudja hogy hol még. Megvan a véleményem Nyisztor Vilmosról ezek után!! Szégyelheti a pofáját hogy ennyi embert bele rángatott ebbe a mocskos üzletbe!! Amikor nekem és másoknak szükségem lenne segítségre, akkor meg hátat fordít. Szégyelheti magát ez a patkány!!!!

2018. jan. 14. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!