Hogyan lehet legkönnyebben biztosítani, hogy mindig megfelelő készpénz legyen nálam?
Én azt csinálom, hogy kiveszek úgy, ahogy az első írja, mondjuk 39000-et vagy 59000-et.
Multikban bármivel tudsz fizetni, elmész az Aldiba/Lidlbe/Tesco-ba, bevásárolsz hétvégére 8-10ezerért, már fel is válthatod a húszast. Nem egy rakétatudomány... aki meg nem fogadja el, annál ne vásárolj.
Van egy-két automata, ahol lehet választani, pl. 10 darab ezres, 4 darab 5 ezres (1 címletből max 10-et lehet). Ha nem ilyen, akkor pl. 39 ezret veszek fel, a 20 ezressel pedig valamelyik szupermarketben fizetek egyszer, majd a visszajáróból busz, meg hasonlók.
Sajnos így is sok a macera, az lenne az igazi, ha mindenütt lehetne kártyával, vagy Volán esetén is lenne online jegyvásárlás.
"Van erre értelmes módszer azon túl, hogy mindig szaladgálni kelljen a bankfiókba, hogy "40 ezer forintot szeretnék 2ezres címletekben"?"
Váltsál be 400 ezret 2 ezres címletekbe így csak évente 1x kell.
Erste automata, címlet kiválasztása. Igaz, egy címlet maximalizálva van (nem tudom pontosan mennyiben, talán 10 darab/címlet). Egy kivétel tehát
10*1000+10*2000+10*5000=80.000 és ez havi kétszer.
Csak EGY címletből nem lehet többet kivenni, egyszerre kivehetsz úgy, ahogy írtam, tapasztalat. Csak a 10ben nem vagyok egész biztos, lehet csak 8. (De tuti nem 1-2 darab). Hátha valaki okos majd megmondja. Vagy próbáld ki.
6:
Én szándékosan kerülöm a helyeket, ahol csak kp-val lehet fizetni, de így is akad olyan, amit nem tudok megkerülni. Pl. Volán buszok, látványpékségek, munkahelyemen automaták, ritkán vásárolt termékeket áruló kisboltok, stb., stb. Épp az a legnehezebb, hogy 30-ból 1 alkalommal kellene kp, és abból viszont épp kis címlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!