Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ingatlanvásárlásnál mit...

Ingatlanvásárlásnál mit jelent hogy készpénzes vevő? Nem utalással szoktak fizetni? Miért jobb az eladónak a készpénzes vevő?

Figyelt kérdés

2017. márc. 21. 14:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Azt jelenti hogy nem hitelből fizet, tehát nem kell a bankra várni.
2017. márc. 21. 14:08
 2/14 anonim ***** válasza:
14%
Első válaszoló válasza is jó lehet, de én inkább abban látom a lényegét a készpénzes fizetésnek, hogy a bankszámláról kivenni a pénzt egy vagyonba kerülhet az eladónak (készpénzfelvét díja nem olcsó a bankoknál)
2017. márc. 21. 14:13
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló szerinti esetben mondjuk, hogy készpénzes vevő.
2017. márc. 21. 14:23
 4/14 anonim ***** válasza:
47%
Kedves #3-as! Nekem anno azt mondta az ingatlanos eladásnál, hogy készpénzes a vevő, ami nekem egyet jelentett azzal, hogy nem hitelből veszi (amit te is irtál). A foglalónál nem tulajdonítottam nagy jelentőséget annak, hogy egy köteg pénzzel jelenik meg, én is így csináltam anno, na de amikor a maradékot fizette ki és hozott egy szatyornyi pénzt, és az ingatlanos szerényen annyit bökött ki, hogy "én mondtam", kicsit átértékeltem a "készpénzes vevő" fogalmát...
2017. márc. 21. 14:51
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Attól, hogy valaki banki utalással fizet, vagy az asztalon levő pénzzel, attól még készpénzes vevőnek nevezik. Vagyis: "a pénze készen áll", és nem kell arra várni, hogy a vételár egy részét a vevő majd valahonnét előkeríti.
2017. márc. 21. 15:35
 6/14 anonim ***** válasza:
66%
#4-es, ennél nagyobb bajod sose legyen az életben, hogy szatyorba kapsz egy valag pénzt. De tényleg.
2017. márc. 21. 15:51
 7/14 anonim ***** válasza:
24%

Na, erre azért kíváncsi lennék, miért lett a 2-es válasz lehúzva 0--ára?

A kérdező kérdése:

"Miért jobb az eladónak a készpénzes vevő?"

Erre írtam válaszként, hogy mert nem kell a készpénz felvételért fizetni. Mi ebben a haszontalan, rossz válasz.

Miután az első megválaszolta a jót, ezután még hozzátettem még egy szemszögből való megvilágítást...

komolyan nem értem néha a gyakorit...

Ja, azt hiszem, tudom már!!! mert itt a bankkártya az Isten!! A készpénz meg fúj...

De ha fel kell venni, mert valamiért épp arra van szükséged, akkor csak fizess, mint a köles.

2017. márc. 21. 16:00
 8/14 anonim ***** válasza:
7%

És kiegészítésként: az utalás az nem minősül készpénzes vevőnek/fizetésnek. Csak hogy tudjátok :D

Na, lehet megint lehúzni :D

2017. márc. 21. 16:03
 9/14 anonim ***** válasza:
30%
a bankszámlán lévő NEM LEKÖTÖTT pénz is KÉSZPÉNZ!!
2017. márc. 21. 19:13
 10/14 anonim ***** válasza:
31%

Jézusom! Hogy mi megy itt! (is). Azt hittem, hogy ilyen csak a főzőcskre rovatban van!

Azon így marakodni, hogy kit nevezünk készpénzes vevőnek, és kit nem... Nem mindegy? A lényeg hogy fizessen!

2017. márc. 22. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!