Diákmunka Budapesten 15-16 évesnek?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok és nagyon kellene diákmunka.2010. máj. 12. 16:23
1/5 anonim válasza:
sajna várnod kell amíg 16 leszel h legálisan kaphass diákmelót. addig is nézz körbe az ismerőseidnél (fűnyírás, kerítésfestés, gyerekre vigyázás)
3/5 anonim válasza:
első komentelő:
már lejjebb vitték 15 és fél éves korra
4/5 anonim válasza:
Szia. Van egy szabály hogy 15 éves diákok szülői beleegyezéssel vállalhatnának munkát. Az más kérdés hogy adnának e. Én is 15 leszek és nekem is kéne munka de nem találok.
5/5 anonim válasza:
Az a baj, hogy a gyerekek érdekében nagyon megszigorították a munkavállalást, s emiatt a munkaadók nem alkalmazzák őket. Én még a '80-as években 14 éves koromtól dolgoztam minden nyáron Csemege áruházban, s nagyon szép emlékeim vannak. Rendesek voltak és pár ezer forint zsebpénzem lett mindig becsülettel. Én is keresek a fiamnak, aki 15, de az összes munkaadó a szigorú szabályokra hivatkozik, pl: hétvégén nem dolgozhat a gyerek (holott épp akkor kellenének), a napi max. 6 óra maradt, de utána kötelező pihenőidőt (szabadnap) kell kiadni. Az a baj, hogy aki hozta ezt a törvényt, az teljesen gallyravágta a 15 éveseknek a nyári munkavállalás lehetőségét. Holott jó volt az én gyerekkoromban minden feltétel. Aki nem szeretett volna dolgozni, az nem ment, de a lehetőség legalább adott volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!