Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Főgáz. Tavaly havonta 14 e...

Főgáz. Tavaly havonta 14 e átalányt fizettem, az elszámoló számlám is 13 e körül mozgott. Vagyis nem kellett ráfizetnem a havi átalányra. Idén fölverték az átalányomat 18 000 Ft-ra, azt feltételezve, hogy többet fogok idén fűteni. Milyen jogon?

Figyelt kérdés

Miért raknak rá 25 % többletet, mikor azt az előző évi - de az azt megelőző évi - fogyasztás nem indokolja?

Kérlek, ne azt válaszoljátok, hogy álljak át diktálósra, szeretnék átalányos maradni. Hol tudok ez ügyben pl. panaszt tenni?

2017. márc. 31. 15:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
9-es mondja jól. Fizettél 11 hónapig 14 ezret, majd a 12. hónap végén megkaptad az elszámolást, miszerint az éves gázfogyasztásod több volt, mint az általad befizetett 11x14 ezer, ezért kellett még befizetned 13 ezret. Vagyis rosszul értelmezed, igenis rá kellett fizetned az átalányra, és azért emelték fel, hogy idén ne kelljen. Ilyenkor mindig magasabbra emelik, mint "kellene", mert havi 15 ezerrel már majdnem nullán lennél, havi 16 ezerrel meg ,már talán pluszban is. A havi 18cal biztosra akarnak menni.
2017. ápr. 1. 20:35
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem, kedves 11-es, a 11x14 ezerrel 11 hónapot rendeztem, az éves elszámoló számlában benne van a 12.hónap (is), és az az összeg, amit az első 11 hónapban nem fizettem be.

Az elszámoló - és egyben 12.havi - számlám 13 ezer volt, tehát 2016-ra rendezve van a minden, szépen, egyenletesen fizettem havonta, nem kellett ráfizetnem.

Ha kiküldtek volna egy pl. 60 ezres elszámolót, abból levonják a 12. hónapi fogyasztást, és a maradékot elosztják 12-vel, akkor lenne jogos, hogy így felverték a következő éves átalányomat.

Idén is csak havi 14 ezret fogok fizetni. És ha több lesz a végén az elszámoló, és az alapján felemelik az átalányt, azt el fogom fogadni.

10 éve 1400 köbméter általában a gázfogyasztásom. Eddig EON volt, ők nem állítgatták az átalányt ilyen p*fátlanul magasra. A Főgáz se feltételezze rólam, hogy idén, 2017-ben 2000 köbméter lesz a fogyasztásom, mert nem feltételezze ezt előre, és ne akarják használni a pénzemet.

2017. ápr. 2. 08:57
 13/13 anonim ***** válasza:
Ott valami van pedig, akkor emeli a rendszer a havi m3-t ha emelkedett az éves fogyasztás, nálam minden évben igy volt. Ezt a rájuk borítom az asztalt stílust se értem. Miért? Az a szegény ügyintéző majd pont tehet arról ami történt....biztos ő akart kibabrálni veled...
2017. máj. 29. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!