Főgáz. Tavaly havonta 14 e átalányt fizettem, az elszámoló számlám is 13 e körül mozgott. Vagyis nem kellett ráfizetnem a havi átalányra. Idén fölverték az átalányomat 18 000 Ft-ra, azt feltételezve, hogy többet fogok idén fűteni. Milyen jogon?
Miért raknak rá 25 % többletet, mikor azt az előző évi - de az azt megelőző évi - fogyasztás nem indokolja?
Kérlek, ne azt válaszoljátok, hogy álljak át diktálósra, szeretnék átalányos maradni. Hol tudok ez ügyben pl. panaszt tenni?
Nem, kedves 11-es, a 11x14 ezerrel 11 hónapot rendeztem, az éves elszámoló számlában benne van a 12.hónap (is), és az az összeg, amit az első 11 hónapban nem fizettem be.
Az elszámoló - és egyben 12.havi - számlám 13 ezer volt, tehát 2016-ra rendezve van a minden, szépen, egyenletesen fizettem havonta, nem kellett ráfizetnem.
Ha kiküldtek volna egy pl. 60 ezres elszámolót, abból levonják a 12. hónapi fogyasztást, és a maradékot elosztják 12-vel, akkor lenne jogos, hogy így felverték a következő éves átalányomat.
Idén is csak havi 14 ezret fogok fizetni. És ha több lesz a végén az elszámoló, és az alapján felemelik az átalányt, azt el fogom fogadni.
10 éve 1400 köbméter általában a gázfogyasztásom. Eddig EON volt, ők nem állítgatták az átalányt ilyen p*fátlanul magasra. A Főgáz se feltételezze rólam, hogy idén, 2017-ben 2000 köbméter lesz a fogyasztásom, mert nem feltételezze ezt előre, és ne akarják használni a pénzemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!