Főgáz. Tavaly havonta 14 e átalányt fizettem, az elszámoló számlám is 13 e körül mozgott. Vagyis nem kellett ráfizetnem a havi átalányra. Idén fölverték az átalányomat 18 000 Ft-ra, azt feltételezve, hogy többet fogok idén fűteni. Milyen jogon?
Miért raknak rá 25 % többletet, mikor azt az előző évi - de az azt megelőző évi - fogyasztás nem indokolja?
Kérlek, ne azt válaszoljátok, hogy álljak át diktálósra, szeretnék átalányos maradni. Hol tudok ez ügyben pl. panaszt tenni?
1. -Miért akarsz rögtön panaszt tenni? Van más megoldás is...
Lehetséges, hogy nem tudsz róla: az ügyfélszolgálatot felhívod és 1 évben egyszer a fogyasztó kérésére át lehet állíttatni az átalánydíjat?
2.- Ha rá is tettek, szerintem teljesen jogos - én örültem volna, ha nekem tesznek - mert az idei tél lényegesen hidegebb volt az elmúlt 2 év teleinél - tehát valóban többet kellett fűteni.
Van online regisztrációm, de mielőtt rájuk borítom az ólajtót, érdekelne, hogy jogos-e, amit tesznek.
Ezt a honlapjukról szedtem le:
Éves elszámolási rendszerben lévő ügyfeleinknek évente mindössze egyszer kell foglalkozniuk a mérőállással, hiszen a mérőt évente csak egyszer olvassuk le. A részszámlákban az előző elszámolási időszakban elfogyasztott gázmennyiség alapján meghatározott havi mennyiséget számlázunk ki 11 hónapon keresztül. A megajánlott részszámla mennyisége az éves elszámoló számlán feltüntetésre kerül.
Kiemelem: "az előző elszámolási időszakban elfogyasztott gázmennyiség alapján meghatározott havi mennyiséget számlázunk ki 11 hónapon keresztül."
Nem ezt tették.
2.
A fűtésrendszerem az idei leghidegebb 6 hétben csődöt mondott, a lefagyott úton a szerelő nem tudott feljönni, 6-8 fokos ingatlanban vegetáltam, beteg lettem. Minderről természetesen nem a főgáz tehet - ezért sem kellett ráfizetnem - , de ezek miatt most valahogy nem szeretném nekik megelőlegezni az általuk kalkulált összeget. Majd elszámoláskor kifizetem az esetleges többletet.
Háááát, nem tudom... Lehet, csak én vagyok maradi, de én az ügyfélszolgálatot jobban preferálom. Nekem még abban is segített, hogy ha 5 ezer ft-ra akarom állíttatni, akkor hány kb.t kell beírnia.
Persze a Te eseted egyszerűbb- gondolom, Te csak azt szeretnéd, ha visszaállítanák az eredetire.
Átállítottam a havi 159 köbmétert 140-re. Talán szívom majd jövőre a fogamat :-D, de most jól érzem magam :-)
Köszi mindenkinek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!