Sokan, máshogy fogalmaznák meg. Szerinted ki a gazdag ember?
Szerintem az a gazdag ember (függetlenül, hogy most 150ezret, vagy 15 milliót keres havonta) aki:
megengedheti magának, hogy megvegye azt amire vágyik, anélkül, hogy nézze az árát, és, hogy gondolkodjon azon, hogy vajon ki tudja-e fizetni, nem kell-e máshonnan elvenni azt a pénzt, nem kell összehúznia magát, valamint, ha beütne egy krach az életében, akkor gond nélkül több hónapig bevétel nélkül meg tudjon élni ugyanazon a színvonalon mint a krach előtt (van annyi tartaléka).
Egyetértek az utolsóval.
Az én értlemezésemben az a gazdag ember, aki akár ma abbahagyhatná a munkát és fenn tudná tartani az aktuális életszínvonalát csak a tőkejövedelméből élete végéig.
Láttam én már olyan embert, akinek semmire nem volt igénye... megvolt mindene amit akart, mégse volt gazdag.
Emiatt inkább amit a hármas ír.
Másrészt akinek több pénze van nálam, az már számomra "gazdag", még ha csak egy picit is :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!