Ha rosszul töltöm ki az adóbevallást akkor mi van?
Attól függ, hogy milyen hibát követsz el. Lehet, hogy behívnak javítani, de az is lehet, hogy ha olyan hibát vétesz, hogy megbüntetnek. Ha minden bevallanivaló bért és egyebet feltüntetsz a bevallásban, akkor nem fognak büntetni.
Persze az előzőeknek igazuk van, a ballagásra ajándékként kapott pénzt nem kell beírni, az nem jövedelem, hanem ajándék. Ha nagy összegű, akkor legfeljebb ajándékozási illetéket kell fizetni utána, de az egy másik bevallás illetve bejelentés.
Mennyi az összeg? 200k van?
Amúgy nem nagyon ellenőrzik a pár száz ezret főleg hogy egyszeri. 200k t én is raktam a junior bankkártyámra majd letettem szép lassan de a kutya se nézte. A nagyobb adócsalásokra figyelnek inkább. Plusz igen ez az ajándékozási valami de ezt én úgy tudom hogy a tárgynál van és át játszhato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!