Úgy tudtam nem kell adóbevallást csinálnom, rosszul tudtam?
Minden olyan adóévről kell adóbevallást benyújtani, amelyben jövedelmet szereztél.
Igen, kell adóznod, de nehogy ezért könyvelőt keress! Tessék letölteni az APEH weboldaláról az Abev nevű programot és azzal te magad is meg tudod csinálni. A személyes adataidat tudod, az igazoláson meg minden rubrikának van egy külön neve. Az Apeh-os nyomtatványon ugyanilyen néven szerepel, tehát csak át kell másolnod a gépen a megfelelő mezőkbe a jövedelemigazolás adatait. A program szól, ha valami nem jól lett kitöltve.
Értem. Köszönöm.
Majd meglátom még, hogy keresek-e könyvelőt. Mindig attól félek az ilyen hivatalos dolgok intézésénél h egyedül elcseszek vmit. Csak nem tudom ezért, vajon mennyit kérhet el a könyvelő.
Szerintem sem bonyolult dolog az Abev-vel. Van benne ellenőrzés, rányomsz a gombra, és kidobja a hibákat.
Ha mégsem mersz nekivágni, akkor meg ne könyvelőt keress, hanem érdeklődj az ismerősöknél, hogy van-e bérszámfejtő vagy hasonló rokonuk, az ilyenek 2000-ért vagy egy kiló kávéért megcsinálják.
Én könyvelőirodában dolgozok. Nehogy bevidd könyvelőhöz. Mi simán elkérünk 5000 Ft-ot egy adóbevallásért. Tavaly márciusban még én is diákmunkás voltam. Nekem úgy küldték az M30-as adóigazolást, hogy oda volt mellé írva zárójelben, hogy mit hova kell írni. Nem nagy kunszt! Mondanám, hogy megcsinálom neked, csak a személyes adataidat nem tudom, mennyire szivesen adod meg egy idegennek, én se adnám! Szerintem nyugodtan próbálkozz meg vele.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!