Mekkora csomag számít már ténylegesen csomagnak a postán?
Figyelt kérdés
Ma egy felsőt szerettem volna feladni, pont bele is fért egy nagy alakú britékba, azt hittem így még feladhatom levélként, de csomagként tudtam csak végül.2017. márc. 23. 20:49
1/2 Koplárovics Béci válasza:
Levél az, ami belefér a szabvány postaláda nyílásába, azaz kisebb mint 324 x 229 x 24mm. A kisebbet értsd úgy, hogy minden mérete kisebb a megadottaktól. Ha csak 1 mm-rel nagyobb, akkor csomag. Az alap mérete számít, nem az, hogy egy ruhát pl össze is lehet nyomni.
2/2 anonim válasza:
Idén jan. 1-től a 2,4 cm-nél vastagabb küldeményt már csak csomagként lehet feladni. Ha ruhaneműt adsz fel, érdemes egy neylonba csomagolni,a ruhát a lehető legkevesebb alkalommal, a leglaposabbra hajtani, a nylonból a levegőt kinyomni (vagy folpackba szorosan beletekerni) és akkor talán még átcsusszan levélként :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!