Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aki évekig nem fizetett TB-t,...

Aki évekig nem fizetett TB-t, azon visszamenőleg behajtják, akkor is ha nem tudom fizetni?

Figyelt kérdés
Ha nem fizetem be, akkor mi lesz?

2017. márc. 17. 11:22
1 2
 11/16 Estádio de Felchút ***** válasza:
53%

Ezt pofázom évek óta.

Kétmillió dolgozó nem tud fenntartani egy tízmilliósra méretezett egészségügyi rendszert, se 3 millió nyugdíjast, se egymillió feketelábút, se félmillió közmunkást.

Valamit ki kell találni, mert ennek így ronda vége lesz. Kutya világ jön.

2017. márc. 17. 18:58
 12/16 anonim ***** válasza:
86%

"Nem èvül el. Minden èvben kapsz szàmlaösszesìtőt, amin rajt a tartozàsod, azzal pedig ùjra indul az amùgy 5 èv."

7-eske, nem nagyon vagy képben. Az adótartozásokra kicsit más szabály vonatkozik, mint pl. egy banki tartozásra.

Az adótartozások végrehajthatósága az új szabályozás szerint 5 év helyett 4 év múltán elévül. (Egészen pontosan annak az évnek az utolsó napjától számított 4 év múlva, amikor az adót meg kellett volna fizetni.) Ha történt valamilyen végrehajtási cselekmény, a végrehajthatóság 6 hónappal meghosszabbodik.

[link]

Kérdező, mindenesetre ha az elkövetkező 4-5 évet nem segélyen vagy fekete munkával tervezed tölteni, akkor ne reménykedj az elévülésben. Amint bejelentés érkezik a NAV-hoz, hogy munkaviszonyod van, azonnal tiltani fogják a fizetésed, inkasszózni a számlád.

Ha jól értem, csak egy év elmaradásod van TB fizetésben (és ezt fizetned kell, ha mész orvoshoz ha nem), így az összeg nem éri el a 200 ezer Forintot. Ebben az esetben jogosult vagy benyújtani egy automatikus részletfizetési kérelmet, amiben legfeljebb 6 havi pótlékmentes részletfizetést kérhetsz, és nem fogják átvilágítani hozzá mindenki jövedelmi és vagyoni helyzetét, aki veled egy háztartásban él. Ha létrejön a megegyezés, elkerülheted a végrehajtást.

A nyomtatványt a kérelemhez letöltheted itt:

[link]

(magánszemélyek automatikus részletfizetési kérelme)

2017. márc. 18. 03:21
 13/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó köszönöm a válaszodat. Azért ijedtem meg, mert egy összegben nem tudnám kifizetni és még más tartozásom is van. Én nagyon igyekszem, de nehezen találok munkát, egy kis városban lakom. Azt esetleg meg tudnád még mondani, hogyha külföldre mennék dolgozni, az alatt az idő alatt, amíg munkát keresek kell itthon fizetnem tb-t? Válaszodat előre is köszönöm.
2017. márc. 18. 10:55
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Amíg fenntartod a magyarországi lakcímed és más EGT tagállamban nem leszel biztosított, fizetned kell a TB-t.
2017. márc. 18. 18:51
 15/16 anonim ***** válasza:
50%
Ha nagyon fos helyzetben vagy, menj be az önkormányzatodhoz, van olyan, hogy 1 évre átvállalják.
2017. márc. 19. 00:21
 16/16 anonim ***** válasza:
A korábban keletkezett tartozást nem fizeti az önkormányzat.
2017. márc. 19. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!