Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lejárt a T-mobil hűségidőm,...

Fuuton kérdése:

Lejárt a T-mobil hűségidőm, szolgáltatót váltottam, mi történik ha nem fizetem be az utolsó számlát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4 hónapja lejárt az előfizetésem, és szolgáltatót váltottam, kijött az utolsó számla, mi történik akkor ha nem fizetem be? A telefonom kártyafüggetlen, nem tőlük vásárolt, a SIM kártya pedig inaktív már, tehát én már nem vagyok az ügyfelük.

Véleményetek szerint ilyenkor mi történne?

2017. márc. 16. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy már nem vagy az ügyfelük, de abban az időszakban, amiorra a szßamla vonatkozik, még az voltál, tehát jogosan kérik a pénzt. Ha nem fizetsz, felszólítanak párszor, aztán egy idő után megy a végrehajtóhoz, aki a saját költségeit is ráteszi.
2017. márc. 16. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Először küldenek fizetési felszólítást, ezt is kiszámlázzák: 750 Ft

Ha erre sem fizetsz, akkor eladják a tartozásodat követeléskezelőnek, aki tartozásodtól függően az alábbi díjat számolja fel:

2000-20000 Ft-ig 7000 Ft (ÁFA mentes )

20001-50000 Ft-ig 10000 Ft (ÁFA mentes )

50001-100000 Ft-ig 15000 Ft (ÁFA mentes )

100001-250000 Ft-ig 25000 Ft (ÁFA mentes )

250001 Ft felett 50000 Ft (ÁFA mentes )

(forrás: [link]

Ha erre sem fizetsz, akkor követeléskezelő perel, és hozzácsap még a tartozásodhoz párszázer forint ügyvédi munkadíjat.

2017. márc. 16. 13:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, hogy az ügyfelük vagy-e vagy sem, a szolgáltatást használtad - tehát jogos a követelés.

Ha nem fizetsz, felszólítanak, majd átadják követeléskezelőnek (ez ráteszi a maga költségét), ha ezután sem fizetsz, akkor megy végrehajtásra, aki szintén ráteszi a munkadíját. Így aztán könnyen meglehet, hogy egy 5-10 ezres tartozásból 40-50 ezer ft lesz.

Szóval én a helyedben minél hamarabb kifizetném azt a számlát... Ja, és ez nem a véleményem, hanem tény :-)

2017. márc. 16. 13:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ha erre sem fizetsz, akkor követeléskezelő perel, és hozzácsap még a tartozásodhoz párszázer forint ügyvédi munkadíjat."

Nem perel - átadja végrehajtónak. Ugyanis a fizetési meghagyás pont arra való, hogy azonnal érvényesíthető - ha az érintett nem mond ellen... Ha ellentmond, akkor lehet perelni, de az meg megint csak igen-igen sokba kerülne a kérdezőnek: ugyanis, mivel használta a szolgáltatást, jogos a követelés.

2017. márc. 16. 14:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez így pontos.
2017. márc. 16. 14:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem anno volt egy ilyen ügyem.

Felmondtam, kifizettem, majd eljöttem. Utólag állítólag küldtek még 2500 forintról valamit, majd már csak a végrehajtó levelét kaptam meg.

Utólag sikerült kimagyarázni, de láthatod, hogy ilyen nincs, hogy nem fizetem ki az utolsót.

2017. márc. 16. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!